la crònica

Els Aiguamolls i la inversió

El primer debat celebrat a l'Alt Empordà entorn del polèmic pla especial dels Aiguamolls de l'Empordà va unir dijous al vespre en una mateixa taula defensors i detractors del projecte. Es va centrar sobretot en la necessitat d'incrementar la inversió que demanaven des d'un costat i un altre al director territorial del Departament de Medi Ambient a Girona, Emili Santos, que va admetre que segurament s'hi podrien destinar més diners, però que en un moment de crisi 1,5 milions anuals no són menyspreables. La representant de la Iaeden, Ariana Seglar, i sobretot el tècnic mediambiental Deli Saavedra van defensar que cal canviar el plantejament i preveure les inversions que es faran, en comptes de fer un pla que només es dedica a dir el que no es pot fer a la zona. En la mateixa línia, els agricultors presents entre el públic demanaven que se'ls compensi per les pèrdues.

Un altre dels temes que van sortir en diverses ocasions en la taula rodona, un cop aclarit que finalment no hi haurà cap ampliació del parc dels Aiguamolls –a la qual cosa es mostra contrària la Iaeden–, va ser la mala experiència que alguna gent del territori assegura que ha tingut amb els 25 anys de Parc Natural. El coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball, ho va resumir: «Primer fem que funcioni el que tenim ara.» En vista d'això, el representant de Medi Ambient va defensar que no té la sensació que els Aiguamolls tinguin el territori d'esquena. També es va apuntar que ha faltat participació ciutadana, però el departament assegura que es farà un cop el projecte estigui aprovat.

El debat es va fer al local polivalent de Ventalló, on la discussió sobre com ha de ser el pla especial del parc va ser equilibrada i atractiva per les 40 persones que hi van assistir. Tot i això, no va acabar d'escalfar una sala on la calefacció no es va poder engegar perquè feia interferències amb els micròfons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona