Medi ambient

Un estudi d’una malaltia dels amfibis, premi Gavarres

La proposta d’estudi del biòleg Iago Pérez guanya el premi Joan Xirgo, mentre que el premi Cirera d’Arboç recau en l’Associació d’Artesans i Terrissers de Quart, pel seu suport a l’estudi del massís

El monestir de Sant Miquel de Cruïlles, que data del segle XI, va ser l’incomparable marc on ahir es van atorgar els premis Les Gavarres 2017, que tenen com a vocació afavorir l’estudi i el coneixement del massís. Aquesta edició la proposta de recerca del biòleg Iago Pérez sobre una malaltia infecciosa que afecta els amfibis, La quitridiomicosi en la comunitat dels amfibis del massís de les Gavarres, va guanyar el premi Joan Xirgo, que arriba a la XXVII edició i que està dotat amb 5.000 euros.

Un altre guardó destacat dels premis Gavarres és el Cirera d’Arboç, que arriba a la XXI edició, i que aquesta edició ha estat per a l’Associació d’Artesans i Terrissers de Quart, per contribuir a difondre els treballs de conservació, millora i descoberta del massís.

El president del Consorci de les Gavarres, Fermí Santamaria, va destacar la importància dels treballs: “Hem de destacar la qualitat dels treballs que ens permeten donar a conèixer les Gavarres”, va dir.

Un guia imprescindible

Durant el lliurament es va fer la presentació oficial de Les Gavarres, 50 indrets amb encant, obra de Dani Sabater i Jordi Vicens, una guia dirigida a les famílies. A més, i a càrrec de Josep Maria Bas, es van presentar els resultats del treball guanyador de fa dos anys: Els mustèlids amenaçats de les Gavarres. El turó, la llúdriga i la mostela a les valls i cursos fluvials del massís, de Salvador Salvador, Quim Pou i Eloi Cruset.

Els guardons Gavarres, que engloben els premis Joan Xirgo i Cirera d‘Arboç, recompensen projectes inèdits sobre qualsevol temàtica que contribueixi al coneixement i a l’estudi dels valors del massís de les Gavarres. A més, volen reivindicar les accions dutes a terme en l’àmbit del massís per persones físiques o jurídiques que han ajudat significativament a la conservació, la millora i la descoberta dels valors de les Gavarres.

LA FRASE

Hem de destacar la qualitat dels treballs, que ens permeten donar a conèixer les Gavarres
Fermí Santamaria
president del consorci de les gavarres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.