Medi ambient

municipal

recollida selectiva

Sant Julià posa en marxa el porta a porta

Amb la recollida de la fracció orgànica –per a la qual es repartiran uns 1.200 cubells marrons amb xip a tot el municipi–, Sant Julià de Vilatorta aquest diumenge estrena el sistema porta a porta. “Calia fer un pas més endavant i augmentar la taxa de reciclatge fins al voltant del 80%, ja que ara estàvem al 50% i escaig, i pensem que la xifra és molt millorable”, explica Lluís Solanas, regidor de Turisme i Medi Ambient de Sant Julià. El canvi de model es justifica per moltes altres raons: per la penalització progressiva que hi haurà en els propers anys per cada tona de deixalles que entri a l’abocador, per un sentit de responsabilitat mediambiental per aconseguir “fraccions més netes i ordenades” i perquè el municipi patia “un petit turisme d’escombraries de llocs on ja es fa el porta a porta”, explica Solanas. Amb la implantació de xips només als cubells de la fracció orgànica, l’Ajuntament fa un pas més per tenir dades de la producció de deixalles per habitatge i avançar-se a la tendència de futur, “perquè Europa va cap al pagament per generació de residus; qui més en genera, més paga”. Des del consistori es deixa clar que per als veïns de Sant Julià el porta a porta no suposarà cap increment en la taxa de residus, tot i que el nou sistema és 55.000 euros més car. Amb tot, “d’aquí a cinc anys, i en el supòsit que s’arribés a un 80% de reciclatge, podria ser que el porta a porta costés el mateix que ara”, diu Solanas, que destaca l’entesa que hi ha hagut amb l’oposició sobre aquest tema.

Sense contenidors

L’Ajuntament està traient dels carrers tots els contenidors. Només s’hi deixaran els verds del vidre i algun en equipaments com ara el pavelló o la llar d’infants, que seran gestionats pel mateix equipament. També s’ha previst una àrea d’emergència, tancada i on el veí s’haurà d’identificar per accedir-hi, perquè els veïns disseminats que no pertanyin als nuclis urbans de Sant Julià o Vilalleons tinguin un recurs al seu abast. Solanas diu que l’acceptació de la gent “està sent molt bona”. Ahir al vespre es va fer una segona sessió informativa al poble.

Buidaran un contenidor de brossa al carrer

m.v

En el marc de la Setmana europea de la prevenció de residus, el Consell Comarcal del Solsonès i l’Ajuntament de Solsona faran una acció per conscienciar sobre la importància de reciclar. El pròxim dissabte 25 al matí buidaran un contenidor a la via pública (al passeig de Solsona) per mostrar el contingut d’un contenidor de fracció resta. L’objectiu és que es prengui consciència de la importància de separar bé els residus i de la responsabilitat de gestionar correctament les deixalles que genera cadascú per contribuir a la conservació del medi ambient. Es lliurarà un paquet de bosses compostables per separar la fracció orgànica a tots els assistents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona