Medi ambient

Municipal

Porqueres rebaixa la taxa d’escombraries gràcies a la recollida porta a porta

El consistori calcula que, si bé augmentarà la despesa de personal, no haurà de pagar tant per entrades a l’abocador i ingressarà més pel que es recicli

La taxa de recollida d’escombraries de Porqueres de l’any que serà menor que la d’aquest any. Els habitatges d’edificis plurifamiliars o locals comercials i industrials pagaran set euros menys, i els habitatges unifamiliars, vuit euros menys. Aquesta és una de les novetats de les ordenances fiscals del 2017 d’aquest municipi, aprovades aquesta setmana. La rebaixa és possible -explica la regidora d’hisenda, Marta Alberni, gràcies a l’aplicació del sistema de la recollida selectiva porta a porta, que es preveu posar en servei el mes de febrer.

Segons els càlculs de l’Ajuntament, a banda dels beneficis mediambientals, el sistema resulta més econòmic que el tradicional. Si bé per un costat comporta una despesa extra de personal, per l’altra, en obtenir una major quantitat d’escombraries seleccionades, es registra un estalvi notable en el cost d’entrada de residus no separats a l’abocador comarcal i s’obtenen uns majors ingressos per la venda dels materials seleccionats. En aquests moments, a Porqueres se separa un 35 % del total recollir, un percentatge que a mitjà termini hauria de ser de més del 60 %.

La recollida a domicili no es farà a tot arreu, sinó als pobles de Mata, les Pedreres, Caselles d’Avall i Miànigues, mentre que els habitatges dispersos hauran de seguir duent els residus als contenidors.

El cas de Camós

Porqueres serà el primer municipi del Pla de l’estany que apliqui el porta a porta, junt amb Camós. En aquest darrer cas, però, la taxa de la recollida d’escombraries de l’any vinent no es redueix (es deixa igual), entre altres raons perquè el nou sistema només s’aplicarà a un sector del terme (la majoria de la població viu disseminada) i, a més, el consistori no sap ben bé el que s’ingressarà per la venda dels residus reciclables, segons explica l’alcalde, Josep Jordi.

LA XIFRA

35
per cent
és la proporció, respecte del total recollit, d’escombraries que es reciclen actualment a Porqueres.

Canvis en l’IBI i en l’impost de circulació

Altres canvis en les ordenances fiscals de Porqueres els trobem en l’IBI dels bens rústics, que passa d’un 0,73% a un 0,70%, i en la bonificació en l’impost de circulació dels vehicles de més de 25 anys d’antiguitat: si fins ara el descompte era d’un 100%, a partir de l’any vinent serà d’un 50%. La mesura no afectarà els propietaris que ja tenien concedida la bonificació d’anys enrere, sinó els que la demanin a partir d’ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona