Medi ambient

medi ambient

Les rutes de la platja d’Espolla, a Melianta, s’obriran aquesta tardor

Els itineraris estan equipats amb plafons i escultures didàctiques, i un d’ells passa pel jaciment paleolític i pel refugi antiaeri del pla de Martís

Aquesta tardor s’estrenaran les rutes culturals de la platja (o clot) d’Espolla, a Melianta, un espai de gran interès científic i mediambiental (forma part del PEIN), així com paisatgístic. El projecte inclou dues rutes o itineraris, en els quals els visitants trobaran plafons i escultures explicatives. Aquests dies es poden veure els operaris treballant en el ferm dels camins i en la instal·lació de les tanques que delimiten l’espai protegit.

Els itineraris

El primer itinerari té uns dos quilòmetres de llargada. Donarà la volta a la platja i arribarà també al jaciment paleolític de Rocaforadada, situat a la banda nord-est del clot. L’altra ruta creuarà el pla de Martís, passant per la platja d’Espolla i arribant al veïnat d’Usall, al terme de Porqueres. Durant el trajecte, de prop de set quilòmetres, es passarà per llocs tan singulars com el refugi antiaeri de l’antic camp d’aviació del pla de Martís, construït durant la Guerra Civil. L’edifici subterrani, que forma part d’una finca privada, es troba en molt bon estat de conservació.

Museïtzació

Les dues rutes enllaçaran amb un vial per caminar i anar en bicicleta que unirà Melianta amb els municipis veïns, en el marc d’un projecte d’abast comarcal. Tant les escultures com els plafons els han elaborat alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, un centre en el qual estudien força joves del Pla de l’Estany. Aquest material explicarà la riquesa geològica de la zona, així com el fet que s’hi concentra un gran nombre d’espècies d’amfibis i els enigmàtics triops, que han donat fama al lloc. També es donarà informació sobre el mecanisme natural que alimenta el clot (un estany temporal) a partir dels rius subterranis provinents de l’Alta Garrotxa.

Foment del turisme

A més d’aquest projecte, al Pla de l’Estany se’n finançaran cinc més amb fons del foment del turisme, entre els quals destaca la millora de la banda sud del front d’estany de Banyoles i fer més accessible el recinte de les coves de Serinyà.

La iniciativa s’havia d’haver completat al final del 2014, però s’ha anat retardant precisament perquè s’ha inclòs en la llista de projectes de la comarca que es finançaran amb el Pla de Foment del Turisme de la Generalitat. D’altra banda, el fet d’haver-se de coordinar amb altres iniciatives va obligar a retocar alguns aspectes del projecte.

LA XIFRA

9
quilòmetres
és la llargada de totes dues rutes, una de les quals en fa set i l’altra, dos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona