Medi ambient

MEDI AMBIENT

Rescatades 3.500 truites de riu al Pallars

L’objectiu és evitar que els peixos quedin atrapats en els canals en cas que es buidin

Un total de 3.567 truites comunes autòctones han estat rescatades entre dilluns i dimarts d’aquesta setmana del canal de Sossís, a Conca de Dalt. L’actuació ha anat a càrrec de l’empresa concessionària d’aigües Ibéricas de Energías i hi han col·laborat els Agents Rurals i personal al servei del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, atesa la llargada del canal. Una part dels alevins de truita s’han traslladat a centres de reproducció i cria de truita comuna. A més de les truites, s’han rescatat 61 barbs cua-roigs, disset crancs de riu autòcton i dos barbs de l’Ebre. Aquestes truites provenen d’un tram de riu de la Noguera Pallaresa classificat com a reserva genètica de truites, atesa la seva puresa genètica. Els centres que han rebut els alevins estan situats a Escaló i Llavorsí i els gestiona el Consell Comarcal, juntament amb les societats de pescadors locals. L’objectiu és el reforç de les poblacions de truita de la Noguera Pallaresa per fomentar l’exercici de la pesca. El rescat al canal de Sossís es fa anualment en aquesta època de l’any i és un dels salvaments previstos que han de fer els concessionaris d’aigües per evitar que els peixos puguin quedar atrapats en els canals en cas que es buidin.

Des dels serveis territorials del Departament es decideix el destí dels exemplars autòctons capturats. Generalment es traslladen al tram de riu més proper dins de l’àrea de distribució de les espècies de la zona, aigües amunt del punt de captació d’aigua de la concessió.

Aquestes tasques s’han dut a terme amb el suport d’efectius del Cos d’Agents Rurals. Els buidatges es fan normalment per posar al punt les turbines o reparar els canals. Durant els anys 2016 i 2017 s’han aprovat més de quaranta plans de salvament i moltes centrals hidroelèctriques ja han assumit aquesta tasca com una millora mediambiental i rutinària. Els costos d’aquestes actuacions són a càrrec dels titulars de les concessions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona