Medi ambient

medi ambient

Un estudi exclou Silvalac de causar taques negres

Uns informes encarregats per Silvalac, especialitzada en la transformació de plàstics, confirmen que la seva activitat no representa cap perill de toxicitat ni ha causat les taques negres d’algunes cases dels Pallaresos. Segons l’empresa, la unitat de biologia i microbiologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) conclou que “les afectacions cromàtiques analitzades en les superfícies externes de la planta són de naturalesa biològica”. L’informe indica que les taques estarien formades majoritàriament per fongs, bacteris i pol·len.

L’empresa també va encarregar un informe a l’Atisae, un dels organismes de control autoritzat (OCA), per saber la composició de les taques i si eren produïdes per alguna emissió de Silvalac. Després de mesurar la sortida de fums de la planta per detectar si s’estaven emetent HAP (hidrocarburs aromàtics policíclics), es va determinar que “els valors dels HAP estan per sota del límit de detecció del laboratori; és a dir, que no se’n va detectar cap índex”. El Centre Tecnològic de la Química (CTQ) també va mesurar les partícules de l’atmosfera i va concloure que la presència d’HAP és molt similar a la d’altres poblacions de l’entorn.

Els resultats s’han fet arribar a la Generalitat i a l’Ajuntament. Les taques negres van ser denunciades per Gepec-Ecologistes de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona