Medi ambient

Societat

La successió d’aiguats posa la demarcació de cap per avall

Les tempestes van fer tallar carreteres al Gironès, el Baix Empordà i el Pla de l’Estany; van inundar carrers i baixos, i van obligar a suspendre el concret de Serrat a Calella i altres actuacions a Banyoles i Santa Cristina

La successió d’aiguats va anar trastocant la tarda en diversos indrets de la demarcació; primer, a l’interior, i cap al vespre, en altres punts del litoral del Baix Empordà. Segons el Servei Català de Trànsit, a causa de la pluja hi va haver retencions quilomètriques a la C-35 i a la C-65 a Llagostera, i talls en aquesta darrera via a Cassà, per obstacles. La GI-666 va quedar tallada a Platja d’Aro per accedir al nucli urbà. I hi va haver afectacions també a la C-66, a l’altura de la Banyeta (Palol de Revardit), i a la C-252 a Parlavà, on l’aiguat va obligar molts vehicles a aturar-se.

A Banyoles, la quantitat acumulada va acabar sent de 44 litres per metre quadrat, però pels volts de les 18.45 h la pluja queia amb una intensitat de 91,4 litres per m² a l’hora. La violència de la precipitació va fer que molts carrers quedessin inundats sobtadament i força cotxes hi van quedar atrapats. La policia, els bombers i la brigada municipal van haver de fer algunes sortides. L’observatori de Porqueres va registrar 45,3 litres. La mateixa massa de precipitació i calamarsa va escombrar al cap de pocs minuts diversos municipis de l’Empordanet com ara Verges i Parlavà, i també va afectar l’Alt Empordà.

Caos lleu al litoral

Fins al vespre, als municipis del litoral del Baix Empordà, l’impacte dels xàfecs havia estat mínim, però una altra massa de precipitació provinent de la Selva va acabar inundant la part baixa de Sant Feliu de Guíxols –amb afectacions notables al passeig–, així com Platja d’Aro i tot l’eix comercial, i també va afectar altres municipis, com Palafrugell i Begur.

Actuacions suspeses

A causa dels xàfecs, van quedar suspesos nombrosos concerts i activitats com ara l’actuació benèfica de Joan Manuel Serrat a Calella de Palafrugell, l’estrena del recinte Santa Market de Santa Cristina i el correfoc nocturn de la festa major de Sant Pere a Begur. El concert de La Cobla Selvatana a la vora de l’estany de Banyoles, que havia de servir com a preludi de l’Aplec de la Sardana, també es va ajornar, fins dijous vinent (21.30 h a la plaça de les Rodes), i avui decidiran si l’aplec –comença avui a mitja tarda– es fa al lloc previst o bé es trasllada al pavelló de la Farga.Ni a la Garrotxa ni al Ripollès es van registrat quantitats de precipitació importants. A Olot es van recollir uns 11 litres, a la Vall de Bianya, 12; a Planoles, 4,2 i a Ripoll, 2,2.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona