Medi ambient

medi ambient

banderes blaves

Dues banderes blaves més a la demarcació

El litoral tarragoní i ebrenc ja en suma 42 i és la regió que en té més de tot Catalunya

La costa del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre lluirà aquest estiu a les seves platges dues banderes blaves més, amb què en sumen un total de 42. D'aquesta forma, Tarragona és la demarcació catalana que disposa de més distintius d'aquest tipus, concedits per un tribunal internacional de la Fundació d'Educació Ambiental amb la col·laboració de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac).

Les novetats a Tarragona consisteixen en la bandera blava que ha aconseguit la platja de les Cases dels Lladres de Mont-roig del Camp (Baix Camp), així com la distinció per a la platja de Riumar, a Deltebre (Baix Ebre), que recupera la bandera blava que havia perdut fa tres anys. Des de l'Ajuntament, van celebrar que la recuperació arriba després de diverses accions de millora, en aspectes com la senyalització i la neteja.

A tota la demarcació, l'Ametlla de Mar continua sent el municipi que té més banderes blaves, ja que cinc platges dins del seu terme municipal han rebut de nou la distinció (Calafató, Sant Jordi d'Alfama, Cala Forn, Pixavaques i l'Alguer). La segueixen Tarragona i Cambrils, que tenen quatre platges guardonades cadascuna. En el cas de Tarragona, les platges que repeteixen en la distinció són Tamarit, la Móra, Savinosa i l'Arrabassada, mentre que a Cambrils la bandera blava tornarà a onejar a les platges de Vilafortuny i Esquirol, la Llosa-l'Ardiaca, Cavet i Prat d'en Forès-Regueral.

Calafell, el Vendrell, Torredembarra, Mont-roig del Camp i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant tindran tres platges amb bandera blava cadascun, mentre que Cunit, Roda de Berà, Salou, l'Ampolla i Sant Carles de la Ràpita n'han aconseguit dues. Finalment, Altafulla, Vila-seca, Deltebre i Alcanar completen el llistat amb una platja distingida cadascun.

Pel que fa als ports, la distinció ha estat atorgada a quatre ports al Camp de Tarragona (Segur de Calafell, Salou, Cambrils i l'Hospitalet de l'Infant) i dos més a les Terres de l'Ebre (l'Ametlla de Mar i l'Ampolla).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona