Medi ambient

Expliquen a Breda la nova taxa per a les franges antiincendis

El director d'Interior i responsables de la Diputació, els Bombers i els Agents Rurals informen sobre la prevenció

Una quarantena de veïns de Breda van aclarir dubtes ahir al centre cívic sobre el nou marc legal en la prevenció d'incendis. Responsables de la Generalitat, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal de la Selva, el Cos dels Agents Rurals i els bombers van detallar com s'ha d'actuar en les franges perimetrals, que ja tenen des de fa uns dies la seva pròpia taxa municipal, diu el director dels serveis territorials d'Interior, Albert Ballesta.

El responsable de la Generalitat informa que representants de les diferents administracions i cossos faran una seixantena de xerrades arreu de les comarques gironines per informar, entre altres coses, de les condicions tècniques que han de complir les franges perimetrals de seguretat. “Amb la llei d'acompanyament dels pressupostos, els ajuntaments ja poden actuar”, afirma Ballesta, que hi afegeix que els propietaris agrairan la nova taxa.

Els ajuntaments podran cobrar una taxa a tots els veïns, ja siguin propietaris de terrenys boscosos o no. Institucions com ara la Generalitat i la Diputació col·laboraran amb els consistoris per tal que puguin introduir ordenances i aplicar la taxa corresponent. En la xerrada d'ahir, també hi van ser el diputat de Medi Ambient de la Diputació, Lluís Costabella; Enric Cano, cap d'emergències dels bombers a Girona, Jordi Tornés, dels Agents Rurals, i el gerent del Consell Comarcal, Martí Pujals.

Feina de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Breda treballa des de fa pocs dies en l'obertura de franges antiincendis de 25 metres, indica l'alcalde, Dídac Manresa (ERC), que era ahir al centre cívic. El consistori ha elaborat un pla on s'ha d'actuar. Manresa assenyala que Breda és un municipi petit amb ganes de ser actiu en la prevenció d'incendis al Montseny, però que té poca massa boscosa en comparació amb pobles veïns com ara Sant Feliu de Buixalleu i Riells i Viabrea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona