Medi ambient

Medi ambient

Possible abocament de purins a l'Esquirol

El Grup de Defensa del Ter alerta d'un vessament, però l'ACA no en troba indicis

El Grup de Defensa del Ter (GDT) ha alertat d'un possible abocament de purins a la riera de Sant Julià de Cabrera, al municipi de l'Esquirol, per part de la macrogranja de La Massellera. Els ecologistes expliquen que van rebre l'avís que baixaven purins per la riera i que, un cop desplaçats al punt indicat, van trobar-hi els Mossos i encarregats de la granja inspeccionant el terreny, però a l'aigua ja no s'hi apreciaven els purins. El GDT assenyala que s'hauria netejat la riera abocant aigua amb camions cisterna i que en l'anàlisi de nitrats en l'aigua que van fer els ecologistes apareixia un contingut superior als 10 mg/l permesos. El GDT va recordar que el passat setembre aquesta granja va fer un abocament en el mateix punt.

Consultats per aquest diari, l'ACA confirma que, avisats per la granja, dilluns passat es va obrir una incidència en aquest punt per un problema amb la comporta de la bassa dels purins, però que els tècnics desplaçats van comprovar que s'havia solucionat i que tot s'havien gestionat de manera correcte. Les seves anàlisis sortien negatives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia