Medi ambient

medi ambient

fira

Bany de bosc i bolets en la Fira de les Guilleries

Sant Hilari Sacalm ha estat la seu durant el cap de setmana de l'edició de la primera Fira Mercat de les Guilleries. L'Ajuntament ha impulsat una mostra que ha inclòs un bany de bosc (excursió a la natura) i una exposició al Museu de les Guilleries d'una seixantena de bolets recollits al poble i rodalies, entre moltes altres activitats. El bany del bosc s'emmarca en la xarxa Ciutats de Ciència, en què hi ha l'Ajuntament i que promou la UdG.

La Fira de les Guilleries, que ha inclòs exhibició d'oficis i parades de productes, és la substitució i ampliació de la Fira del Bolet, sosté l'edil Jordi Moragas. Sant Hilari s'ha coordinat amb Osor, Susqueda, Viladrau i Espinelves (Selva) i Vilanova de Sau, Sant Sadurní d'Osormort (Osona). La Cellera (Selva) i Sant Julià de Vilatorta (Osona) hi han participat perquè part del seu terme està dins de les Guilleries.

D'altra banda, aprofitant la fira, l'Ajuntament va estrenar la primera ruta literària, de set punts: la plaça del Ros i la carretera Font Picant, la plaça del general Moragues, el pla del Campaner, la font Vella, el passatge d'en Jaumet, el passeig de la Font Vella i el carrer Vic. La ruta és una selecció de referències que autors del país com ara Víctor Balaguer, Santiago Rusiñol, Anton Busquets i Punset (que dóna nom a l'institut) o Àngel Serradesanferm i Antoni Pladevall, entre d'altres, han fet del poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona