Medi ambient

medi ambient

arbres monumentals

La demarcació té tres nous arbres monumentals

S'afegeixen als altres 52 arbres o arbredes gironins que ja formen part del catàleg d'arbres i arbredes monumentals catalans

Destaca el Faig de la Pedra, en el terme de la Jonquera

Un faig amb una pedra incrustada en una de les branques, conegut com el Faig de la Pedra i situat dins el terme municipal de la Jonquera, és un dels nous arbres del territori gironí catalogat com a arbre monumental per la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural. També s'hi ha afegit l'Auró del Remei, a Creixenturri i al costat de l'ermita del Remei de Camprodon , que té una alçària de 18 metres i una volta de canó de 3,22 metres. El Roure de la Torre II, situat a la Vall de Bianya, al costat d'un torrent i proper al Mas de la Torre –que forma part de la roureda de la Torre– s'ha afegit també als arbres catalogats, així com també els Avets de les Bagues,a Riu de Cerdanya.

Aquestes quatre noves catalogacions s'afegeixen als altres 52 arbres o grups d'arbres monumentals de les comarques gironines que hi ha repartits arreu de les comarques gironines i que gaudeixen de més protecció.

La majoria, a la Selva

De fet, és a la comarca de la Selva on hi ha més arbres protegits de la demarcació, un total de 17, entre els quals n'hi ha al massís del Montseny, però també arran de mar, com Es Roure del Bon Retir, a Tossa de Mar. Després de la Selva, és l'Alt Empordà la comarca que té més arbres catalogats, dotze, entre els quals, a més del Faig de la Pedra, hi ha el Plàtan de la Plaça de Colera i l'Arbre de la Llibertat de Llançà.

Al Ripollès també hi ha nou arbres catalogats, la majoria roures i avets, com són el Roure de Vilardell, a Queralbs, i l'avet de la Baga de la Berruga a Campelles. La Garrotxa té actualment set arbres protegits, tots roures –inclosa la roureda del parc nou, a Olot– i a excepció del Teix del Torrent de l'Orri, a Sales de Llierca.

Tant al Pla de l'Estany com al Baix Empordà hi ha quatre arbres monumentals. En el primer cas n'hi ha dos a Fontcoberta: l'Aulina Reclamadora de Puigsaguàrdia i l'Aulina Reclamadora de l'Omeda. Al Baix Empordà, destaca l'Arboç de Can Genoer i el Llentiscle de Torrent. I mentre que a la Cerdanya, hi ha els Avets de les Bagues i els Avets de Das com arbredes protegides, al Gironès actualment només hi ha una arbreda considerada monumental: la Devesa de Girona.

LA XIFRA

56
arbres
o arbredes gironines estan considerades monumentals per la Direcció General de Polítiques Ambientals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona