Medi ambient

El Consorci Costa Brava té reserves d'aigua per un any

Tot i la sequera, l'entitat que proveeix d'aigua uns 27 municipis del litoral no està en situació d'emergència

El consorci s'ofereix per servir més municipis perquè no depenguin dels pous

El Consorci Costa Brava, una entitat concebuda com una mena de cooperativa que porta aigua en alta a uns 27 municipis del litoral gironí, no està afectat per ara per la sequera: “La situació està bé, no hi ha urgència, tenim reserves com a mínim per un any, i hem de tenir en compte que entrem en una temporada de pluges”, diu Carles Pàramo, president delegat del consorci. A més, si la situació es compliqués i fes falta, hi ha mecanismes previstos amb els col·lectius de regants per exercir un dret preferent per al proveïment als municipis i compensacions als regants. Aquesta situació, però, només es plantejaria en casos excepcionals i només s'ha activat una vegada en la història del consorci.

No només no es viu una situació d'emergència, sinó que el consorci aposta per oferir els seus serveis a més municipis del litoral que no hi estan adherits, com poden ser l'Escala, Torroella de Montgrí, Colera i el Port de la Selva. Aquesta ampliació d'adherents interessa el consorci per garantir la continuïtat del subministrament d'una punta a l'altra del litoral gironí –de Portbou a Blanes–, i per repartir costos; però Pàramo també insisteix que per als municipis concernits és la garantia de poder prescindir dels pous i evitar problemes en llargs períodes de sequera com l'actual. “Pel consorci són quantitats assumibles i relativament petites si es comparen amb els volums que subministra a Figueres o Empuriabrava”, hi afegeix el president delegat.

Fonts de proveïment

Aquesta integració al consorci és precisament el que s'estan plantejant al Port de la Selva a causa dels problemes de salinitat de l'aigua de la xarxa que té aquest municipi des de l'agost (vegeu l'article en aquesta mateixa plana). Per proveir els 27 municipis adherits, el Consorci de la Costa Brava té tres fonts de proveïment: el pantà de Boadella per a la Costa Brava nord, una aigua que es potabilitza a Empuriabrava (Cadaqués, Llançà, Roses, Empuriabrava, Mancomunitat de Pau, Palau-saverdera, Vilajuïga, Garriguella, Pedret i Marzà); l'aigua del Ter captada al Pasteral i potabilitzada a Montfullà per a la zona centre (Llambilles, Mancomunitat de l'Onyar –Riudellots de la Selva i Campllong–, Cassà de la Selva, Caldes de Malavella, Vidreres, Llagostera, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro, Castell-Platja d'Aro, Calonge, Palamós i Mancomunitat de Palafrugell, Pals, Begur, Regencós i Torrent), i finalment l'aigua de pous de la Tordera i de la dessalinitzadora de Blanes, per a Lloret de Mar i Tossa de Mar.

LA FRASE

No estem en situació d'emergència, tenim reserves per un any i entrem en un període de pluges
Carles Pàramo
president delegat del consorci de la costa brava

LA XIFRA

27
municipis
adherits del litoral gironí són proveïts d'aigua en alta pel Consorci de la Costa Brava.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona