Medi ambient

Alerten de l'aparició de truites mortes a la Noguera Pallaresa

Els Agents Rurals han agafat mostres per determinar les causes de la mort d'una vintena d'exemplars al terme de Sort

La Federació Catalana de Pesca ha alertat aquesta setmana d'un episodi de mortaldat de truites al riu Noguera Pallaresa, al seu pas per Sort. Diversos pescadors es van trobar el cap de setmana passat una vintena d'exemplars de truita morts en un tram de riu on el corrent és més calmat i on es van anar acumulant els cossos dels peixos. De seguida es van posar en contacte amb la Federació Catalana de Pesca, que va alertar els Agents Rurals.

El cos de la Generalitat ja ha començat una investigació per determinar què va succeir i quines han estat les causes de la mort de les truites. Fonts dels agents han confirmat a aquest diari la troballa, que xifren en “poc més d'una desena” de cadàvers de truita, als quals es practicarà una necròpsia en els pròxims dies per determinar-ne les causes de la mort. Els pescadors, en canvi, asseguren que van ser més de vint les truites que es van trobar mortes entre dissabte i diumenge.

A hores d'ara s'especula sobre una sèrie d'hipòtesis sobre la mort dels animals, com per exemple un abocament molt puntual al riu provinent d'una petita explotació ramadera, d'una empresa o d'una piscina particular.

Segons van indicar fonts de la Federació Catalana de Pesca, un cas similar al de Sort va tenir lloc fa unes quantes setmanes a la Guingueta d'Àneu, tot i que en aquella ocasió el nombre de cadàvers de truita localitzats va ser molt menor.

Canals d'alevinatge

Fets a banda, la Federació Catalana de Pesca ha aprofitat aquest episodi per reivindicar la posada en marxa dels dos centres d'alevinatge d'Escaló i Llavorsí, unes instal·lacions impulsades pel Consell Comarcal del Pallars Sobirà que permetran regenerar les poblacions de truita a la Noguera Pallaresa perquè es converteixi en un riu de referència. Els canals d'alevinatge estan actualment tancats en espera de finançament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona