Medi ambient

Metereologia

Ratxes de vent superiors a 120 km/hora

Es manté l'alerta per l'onada de fred, amb mínimes de fins a 8,6 graus negatius

L'onada de fred ha deixat a la regió ratxes de vent superiors a 120 quilòmetres per hora, una temperatura de fins a vuit graus sota zero i nevades en alguns punts del nord del Solsonès i el Berguedà, amb gruixos de fins a cinc centímetres. Les nevades del cap de setmana i dilluns van donar pas ahir a les ventades, que van bufar fort sobretot al matí. Van obligar a tallar el tram de la carretera BV-4024 entre Bagà i el coll de Pal per les fortes ratxes, que dificultaven la conducció. Els Bombers no van haver de fer cap sortida per aquest motiu, tot i registres importants com els 111,2 km/hora al Port del Comte (2.316 metres) i els 101,2 a la muntanya de Montserrat. Al santuari de Queralt es va registrar el cop de vent més important de la regió, de 127,4 km/hora, segons el Servei Meteorològic de Catalunya.

Pel que fa a la temperatura, hi ha hagut una caiguda brusca dels valors. Les més baixes es van registrar al Berguedà i al Solsonès. Per exemple, ahir a Gisclareny el termòmetre va registrar una temperatura màxima de 3,8 graus negatius, quan dilluns havien arribat als 2,5 graus positius. A Castellar de N'hug la màxima era d'1,4 graus positius, contra els 7 de dilluns. Tampoc a Guixers o a Perafita va pujar massa el mercuri i van tenir màximes de 2,4 i 3,6 graus respectivament.

Protecció Civil manté l'alerta Procicat per fred i el govern demana precaució. A les comarques centrals és on pot haver-hi temperatures més baixes. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que avui i demà siguin dos dies assolellats però de fred rigorós, que a la depressió central es pot traduir en valors mínims d'entre dos i set graus sota zero, i al Pirineu, d'entre 9 i 14 graus negatius. La Generalitat ha mobilitzat maquines llevaneus i ha actuat en punts com Castellar de n'Hug, Saldes, Berga, Guardiola de Berguedà, la Pobla de Lillet, Vic i Bagà. La Diputació de Barcelona ha situat dipòsits de sal també a Bagà, Berga, Sant Agustí de Lluçanès, Prats de Lluçanès, Calldetenes i Manresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia