Infraestructures

El Tribunal Suprem tomba un recurs contra la MAT

La línia elèctrica de molt alta tensió (MAT) ja fa més de dos anys que funciona, però les accions judicials per impedir-la segueixen el seu curs: el Tribunal Suprem (TS) ha tombat un recurs interposat per la Iaeden-Salvem l'Empordà contra les resolucions de l'Estat que van permetre a Red Eléctrica aixecar el tram aeri de la MAT entre Bescanó i Santa Llogaia d'Àlguema, i construir en aquest últim municipi tant la subestació dels 400 kV com l'estació de conversió. La plataforma sostenia que el procés per obtenir la declaració d'impacte ambiental havia estat deficient, perquè no s'havia donat opció al territori de fer sentir la seva veu. El TS, però, conclou que els passos van ser ajustats a la llei, i que, en conseqüència, la declaració no va ser “ni irraonable ni arbitrària”. A més, la sentència del TS fa una “expressa condemna” en costes, i obliga la Iaeden-Salvem l'Empordà a pagar fins a un màxim de 2.000 euros a totes i cadascuna de les parts contra les quals es dirigia el recurs. Contra aquesta sentència, als opositors a la MAT ara només els quedaria la possibilitat de recórrer a les instàncies europees.

Allò curiós del cas és, però, que la sentència arriba quan ja fa més de dos anys que els 400 kV ja circulen pel tram aeri de la MAT entre Bescanó i Santa Llogaia, i més d'un des que es va posar en servei la interconnexió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia