Infraestructures

Fer dissabte a la xarxa de carrils bici i de camins escolars de Banyoles

L'Ajuntament du a terme un pla de millora de les vies per a vianants de la ciutat

És fruit d'un acord de CiU i Junts per Banyoles-ERC

Millorar la connectivitat de la xarxa de carrils bici de Banyoles, prioritzar els que donen accés a escoles i instituts, millorar la senyalització i la seguretat i fer pedagogia dels drets i deures dels vianants, ciclistes i cotxes són els principals objectius de l'acord entre l'equip de govern de CiU i Junts per Banyoles-ERC que ara s'impulsa. En concret, aquest acord inclou la millora del carril bici des de l'estany fins a cal Drac seguint el rec Major pel camp de futbol vell i els carrers Canat i Sant Martirià. També preveu l'adaptació i senyalització del que surt de l'estany i passa pels carrers de la Barca, Estany, Rodes, Rambla i Turers.

A més, i en el marc de l'acord, es millorarà el carril bici que té l'origen a l'estany i que passa pel rec de la Figuera d'en Xo, els recs de Can Hort-Teixidor, Cal General, ronda Fortià, Ausiàs March i continua fins a l'institut Josep Brugulat.

Preveu també l'execució d'un carril bici nou al passeig de la Indústria per unir el passeig Mossèn Constans i el carrer Llibertat, i, finalment, inclou la millora del carril bici entre el passeig Mossèn Constans i la ronda monestir, que passa pel carrer Pare Claret i enllaça amb la carretera de Vilavenut. Al sector dels horts, aquest vial continuarà fins a una nova passarel·la per arribar a Can Puig i Canaleta.

D'altra banda, els camins escolars cap a l'institut Pla de l'Estany i l'escola Camins estan en fase de debat i estudi, ja que l'equip de govern ho vol tractar amb els centres educatius, pares, alumnes, equip de govern i el grup municipal de Junts per Banyoles.

LA DATA

22.10.16
és el dia en què
es tanca el termini perquè els ciutadans facin suggeriments sobre els carrils bici de Banyoles.

LA XIFRA

18
persones
han intervingut fins ara a la finestra de participació ciutadana sobre mobilitat.

Una finestra oberta a la mobilitat

L'Ajuntament de Banyoles va obrir, en el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, una finestra de participació ciutadana per saber les opinions dels que circulen en bicicleta per la ciutat. Els demana la seva experiència i els punts on creuen que el carril bici es podria millorar. Totes aquestes apreciacions encara es poden fer arribar per correu electrònic a [email protected]. Hi ha temps fins al 22 d'octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia