Administracions

Injecció d'onze milions als ens locals de la regió central

Les diputacions de Barcelona i Lleida avancen una part dels diners que la Generalitat deu a ajuntaments i consells comarcals

El pagament correspon al Puosc i al fons de cooperació local

Les diputacions de Barcelona i Lleida injectaran
un total d'11.005.150,22 d'euros a ajuntaments i consells comarcals de la Catalunya Central per pagar part del deute que la Generalitat té amb els ens locals. Les diputacions acaben de signar un conveni segons el qual avançaran part del deute corresponent al Puosc de manteniment i al fons de cooperació local. En global, a Catalunya pagaran 87,7 dels 633 milions que deu la Generalitat (un 13,8%).

Els poc més d'onze milions, que han d'ajudar a millorar les finances dels municipis, arribaran en breu a ajuntaments i consells comarcals de la Catalunya Central. Piera és el municipi que rebrà més diners, amb 287.326,27 euros. Es restaran dels 1,7 milions que la Generalitat deu al municipi anoienc, segons les últimes dades del Departament d'Economia, que són del mes de març i que s'actualitzaran en breu a la baixa, segons fonts del govern. El segon municipi més beneficiat per aquest avançament de la Diputació és Vic –rebrà 285.976,28 euros dels 2,1 que li deuen–. El segueixen Sant Fruitós de Bages (275.858,71 euros de 574.616 que li deuen), Manresa (244.345,91 euros de 2,4 milions) o Moià (201.654,76 euros de 660.357 que li deuen). Entre les poblacions més beneficiades també hi ha Manlleu, Vilanova del Camí, Navàs, Torelló i Sallent, per exemple. Sorprèn, en canvi, que entre els pagaments no n'hi hagi cap a Berga, a qui la Generalitat deu més d'un milió d'euros o que a Igualada, a qui han de pagar més de dos milions, només n'hi avancin 39.207,82. Cal tenir en compte que hi ha altres conceptes a més del Puosc i el fons de cooperació que han provocat deute de la Generalitat als ajuntaments.

En el cas dels consells comarcals de la regió central, rebran més d'un milió d'euros, dels 8,6 que estan pendents de cobrar. El consell del Bages, amb més de 260.000 euros, i el d'Osona, amb 258.000, són els més beneficiats, i a la vegada també són els que suporten una xifra més elevada de pagaments incomplerts. En el primer cas, d'1,85 milions, i en el segon, d'1,99.

Si ens fixem en les xifres per comarques, Osona és la més beneficiada, amb 3,3 milions, seguida del Bages (3 ), l'Anoia (2) i el Berguedà (1,5). Més lluny queda el Moianès (591,924 euros). Aquestes comarques sumen 10,5 milions que pagarà la Diputació de Barcelona. En el cas del Solsonès (478.000 euros), ho farà la de Lleida.

142
municipis
de la Catalunya Central dels 169 que hi ha es beneficien d'aquest pagament de les diputacions
87,7
milions
avancen les quatre diputacions catalanes ara a ajuntaments i consells comarcals
633
milions d'euros
deu la Generalitat a ajuntaments, consells comarcals i diputacions, segons les últimes xifres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona