Administracions

A Palau-saverdera l'exalcalde reclama dietes antigues

Són 28.212,25 euros de despeses de l'any 2011 al 2015 que Narcís Deusedas només va entrar el 2015

El govern actual li respon que no pot ser i només li pagarà les despeses de l'any 2015

En total són 28.212,25 euros de despeses de l'any 2011 al 2015 que l'exalcalde Narcís Deusedas reclama a l'Ajuntament. Són despeses de desplaçaments, esmorzars, dinars o tiquets d'aparcament. Deusedas va presentar aquesta reclamació de pagament a l'Ajuntament a final de l'any passat, el 30 de desembre. Prèviament, el juny del 2015, quan encara era alcalde i en un dels últims plens que presidia, Deusedas ja havia reclamat cobrar aquestes dietes però no ho va aconseguir perquè la secretària d'Ajuntament va emetre un informe negatiu respecte a aquesta qüestió.

Des de llavors ha canviat el govern municipal, Narcís Deusedas (CiU) ara és a l'oposició i ha canviat fins i tot la secretària, que també ha emès un nou informe negatiu respecte al pagament d'aquestes despeses, però l'exalcalde les continua reclamant.

En l'últim ple d'aquest mes d'abril el govern municipal (Gent de Palau-Acord Municipal i Alternativa per Tothom), que encapçala l'alcaldessa, Isabel Cortada, va explicar que no pagarà la major part de les despeses reclamades. Segons va informar el regidor d'Economia, Guillermo Colomer (Deusedas va sortir de la sala de plens mentre es va tractar aquest punt), l'Ajuntament només reconeix les despeses corresponents a l'any 2015, uns 1.415 euros, i denega la resta de la reclamació de despeses de l'any 2011 al 2014, 26.824 euros. Pel que fa al 2011, perquè el termini legal per reclamar-les ha caducat, i pel que fa als anys 2012, 2013 i 2014, perquè (abans fins i tot de valorar si són despeses que s'han de pagar o no) s'haurien hagut d'entrar en els exercicis anuals corresponents per poder tenir-les previstes en els pressupostos de cada any, cosa que no va fer Deusedas ja que ho va presentar tot de cop el 2015, al final del seu últim mandat.

Durant el ple, Isabel Cortada també va rebutjar l'argumentació de l'exalcalde segons la qual si no va reclamar aquests diners abans va ser per no perjudicar altres pagaments a proveïdors, i que demanava que es valorés la seva reclamació com la de qualsevol persona i no pas com a exalcalde. “Són arguments buits de contingut perquè tots sabem que qualsevol despesa s'ha d'entrar i s'ha de pressupostar; a més, és impensable que se'ns demani de jutjar-ho «com qualsevol persona», perquè només pot ser així, o seria desconèixer totalment com funciona un ajuntament; ens basem en dos informes que ens diuen que aquesta reclamació no és acceptable”, diu l'alcaldessa.

En aquell ple i en absència de Deusedas, el portaveu de CiU, Jordi Compte, va qüestionar que no es puguin reconèixer aquestes despeses; fins i tot va avisar el govern que pagant-ne només una part podria ser que s'incorregués en una prevaricació. Per això va demanar que la votació d'aquest punt es fes nominalment i constés en acta, però l'equip de govern va rebutjar la proposta.

Consultat per aquest diari sobre la continuïtat de la reclamació, Deusedas respon que, com que va sortir quan es va tractar aquest punt, encara desconeix la resposta del govern a la seva reclamació (fent cas omís de la ressenya que li hagin pogut fer els seus companys de grup i del vídeo del ple que es pot veure al web municipal). Deusedas ha estat alcalde durant 36 anys a Palau-saverdera i aquest dissabte passat els seus companys de partit van organitzar-li un acte d'homenatge al qual van assistir unes dues-centes persones.

LA XIFRA

26.824
euros
reclama l'exalcalde en concepte de dietes dels anys 2011-2014, que no se li pagaran.

LA FRASE

Dos informes ens diuen que no podem pagar aquestes despeses, no són en cap pressupost
Isabel Cortada
alcaldessa de palau-saverdera


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona