Administracions

Protecció constitucional per a les particularitats de les zones de muntanya

El Ripollès Existeix denuncia que moltes polítiques no tenen en compte aquesta àrea

Salvem les Valls proposa el model de l'Escola de Pastors

El portaveu de la plataforma El Ripollès Existeix, Pere Jordi Piella, és qui s'ha manifestat més escèptic respecte a la creació de la direcció general de Polítiques de Muntanya. “Moltes de les polítiques que es duen a terme, i no només per part de la Generalitat, haurien d'anar al Tribunal Constitucional, perquè no tenen en compte les singularitats de les zones de muntanya”, ha etzibat.

Pere Jordi Piella, que ha estat alcalde de Ripoll i diputat al Parlament pel PSC, ha sentenciat que mai ha existit una vertadera política de muntanya, només un tímid intent i per a l'anomenada alta muntanya, que exclou comarques com el Ripollès, la Garrotxa, el Solsonès i el Berguedà. “Tots els organismes públics de muntanya han tingut o tenen noms molt pomposos i són superestructures, però si grates un xic, no tenen contingut”, ha lamentat Piella. Finalment, ha reivindicat com a punt de partida per atendre les necessitats de la comarca del Ripollès el document impulsat per Ripollès Existeix i que va ser aprovat amb el consens de tothom fa cinc anys.

El president de Salvem les Valls i membre del Centre per a la Sostenibilitat Territorial, Raül Valls, ha manifestat que la nova direcció general serà positiva si executa polítiques que tinguin per objectiu compatibilitzar l'agroecologia amb un model d'ús turístic que es pugui qualificar de sostenible i contingut. “El que s'ha d'evitar són el processos d'intensificació turística que tant agraden a les nostres elits econòmiques”, ha indicat. Segons Valls, el model que representa l'Escola de Pastors de Catalunya, basat en la recuperació i la renovació de les activitats agrícoles, hauria de ser la columna vertebradora de la tasca d'aquest nou ens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona