Administracions

Salt desafia l'Estat i porta al ple la moció de desconnexió

L'equip de govern d'Independents per Salt-CUP i ERC, amb majoria, la vol aprovar en el pròxim ple de dilluns

CiU adverteix que la secretària recomana que no s'inclogui en l'ordre del dia

ERC i Independents per Salt-CUP, al govern a l'Ajuntament de Salt, van per feina i amb la seva majoria portaran al ple de dilluns la moció de desconnexió de l'Estat, aprovada per les forces sobiranistes del Parlament de Catalunya. Una votació que tindrà, d'entrada, el rebuig frontal del PSC i Plataforma per Catalunya, ambdós a l'oposició. A més, caldrà veure què fa CiU, especialment perquè el seu portaveu, Jaume Torramadé, explica que hi ha un informe desfavorable de secretaria. La secretària municipal sosté que la moció no es pot portar al ple i adverteix, a més, que la responsabilitat de la seva votació recaurà en cadascun dels regidors.

Hora de mullar-se

L'alcalde, Jordi Viñas (ERC), que és totalment conscient de l'informe de secretaria, adverteix: “L'Estat, un altre cop, el que fa és boicotejar qualsevol aspiració de sobirania del poble de Catalunya, i el que fem nosaltres portant aquesta moció al ple és posar-nos al costat de la gent.” Viñas, que hi afegeix que ara el que cal és “desobeir”, remarca que l'equip de govern és perfectament conscient del que està passant en pobles com ara Celrà i diu que actuen “amb conseqüència i amb sentit de país”. Segons l'alcalde ha arribat el moment de “mullar-se, perquè tenim molt clar quin és el nostre objectiu i en aquest sentit serem molt clars”. El portaveu de CiU, Jaume Torramadé, diu que cal valorar l'informe de secretaria, si bé en temes de país, com per exemple aquest, s'ha donat sempre llibertat de vot.

Precisament, el fiscal en cap de l'Audiencia Nacional, Javier Zaragoza, va denunciar els ajuntaments de la Seu d'Urgell, Girona, Celrà, Sant Cugat del Vallès –que, per cert, ja ha estat arxivada–, Igualada i Vilassar de Dalt per delictes de rebel·lió i sedició precisament per haver aprovat mocions de suport a la resolució independentista del Parlament de Catalunya, anul·lada pel Tribunal Constitucional.

LA FRASE

L'Estat, un altre cop, el que fa és boicotejar qualsevol aspiració de sobirania del poble de Catalunya
Jordi Viñas
alcalde de salt (ERC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona