Administracions

La coalició de CiU i ERC, en marxa al Pla de l'Estany

El govern del Consell Comarcal s'organitza en quatre grans àrees i es crea el Consell de Presidència, un òrgan nou que es cuidarà de la coordinació i l'assessorament de les comissions

El pacte de govern entre CiU (que té majoria absoluta) i ERC al Consell Comarcal del Pla de l'Estany s'ha plasmat en el repartiment de responsabilitats entre els divuit consellers de la coalició (deu de convergents i vuit de republicans). A l'oposició només hi queda el conseller de la CUP, Non Casadevall.

“Menys política”

El govern CiU-ERC al Pla de l'Estany és fruit de les converses que havien mantingut els dos grups per tal de treure càrrega política a l'ens comarcal i donar més pes a la representació dels onze municipis. Arran de les primeres converses, ERC va votar a favor del candidat de CiU en el ple de la constitució del Consell d'aquest mandat.

El nucli dur

A banda de la presidència, que ostenta de nou l'alcalde de Palol de Revardit, Jordi Xargay (CiU), el nucli dur del govern el formen el vicepresident, que és l'alcalde de Crespià, Xavier Quer (CiU), i els consellers que estaran al capdavant de les quatre grans àrees: Àlex Terés (alcalde de Vilademuls, de CiU), que portarà Serveis Generals i Econòmics; Josep Antoni Ramon (alcalde de Serinyà, d'ERC), Serveis Tècnics i Ambientals; Joana Vilà (regidora de Banyoles, de CiU), Serveis de Formació, Economia i Turisme, i Ester Busquets (regidora de Banyoles, de CiU), Serveis Socials i Ensenyament.

Aquestes sis persones més Jordi Figueres (regidor de Cornellà del Terri, d'ERC) seran els integrants del Consell de Presidència, un òrgan de nova creació que té la missió de coordinar i assessorar les comissions de govern.

La resta del cartipàs

Les tasques concretes es repartiran de la manera següent: Susanna Bazan, Hisenda; Jordi Burch, Recaptació; Teresa Brunsó, Informàtica; Josep Antoni Ramon, Residus; Jordi Figueras, Sanejament; Narcís Massanas, Oficina Tècnica; Marc Fàbrega, Protecció Civil i Agència d'Energia; Joana Vilà, Serveis Econòmics, Turisme i Promoció Econòmica; Miquel Grau, Esport; Anna Garcia Roda, Salut; Jaume Ayats, Oficina del Consumidor; Ester Busquets, Benestar Social i Ensenyament; Meritxell Oliver, Programes Socials Comarcals; David Juan, Cultura i Coiet, i Pilar Busquets, Joventut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona