Administracions

Obre al Vendrell la primera oficina judicial de la demarcació de Tarragona

La nova organització donarà més agilitat als òrgans judicials

“Estem fent un canvi històric en la manera de treballar”, segons el secretari de Justícia

El partit judicial del Vendrell és el primer de la demarcació de Tarragona a tenir implantada l'oficina judicial, un nou model organitzatiu que desplega el Departament de Justícia per intentar agilitar l'administració. “Estem fent un canvi històric en la manera de treballar. Hem canviat una forma de treballar del segle XIX per una del segle XXI”, va dir el secretari general del Departament de Justícia, Enric Colet, ahir, en la visita a les instal·lacions.

La nova oficina inclou tres departaments amb funcionaris comuns per a tots els jutjats, en els àmbits d'execució, tramitació i notificació de sentències, que funcionen de manera transversal sota la coordinació dels secretaris judicials. Fins ara, segons Colet, “cada jutjat treballava per separat, amb el seu jutge, el seu secretari i els seus funcionaris”, però amb el nou sistema els serveis treballaran de manera conjunta. L'oficina disposa de les unitats processals de suport directe dels jutjats de primera instància i instrucció, a més de les unitats dels serveis comuns processals general i d'execució.

El partit judicial del Vendrell tramita cada any 40.000 procediments penals i 10.000 de civils i, segons el president de l'Audiència de Tarragona, Javier Hernández, amb el canvi passarà a ser “modèlic” d'aquí a dos anys.

Per implementar l'oficina al Vendrell s'ha hagut de posar en marxa un equip d'actuació prèvia per reduir l'elevat nombre d'execucions civils pendents. Aquest equip ha permès tramitar i posar al dia fins a 12.828 expedients d'execució civil. També s'han dut a terme petites obres d'adaptació en l'edifici judicial, entre d'altres, l'espai del deganat, per situar-hi el servei comú processal general, i s'ha habilitat un espai a la tercera planta per situar-hi el servei comú processal d'execució, tot ampliant l'espai dedicat a l'arxiu. Tot el personal ha rebut cursos de formació.

LA XIFRA

40.000
procediments
penals i 10.000 de civils es tramiten cada any al partit judicial del Vendrell.

Als jutjats d'Amposta, el març del 2016

El procés d'implementació de l'oficina judicial es va iniciar el setembre del 2012 al partit judicial de Girona, i posteriorment als d'Olot, la Seu d'Urgell i Cornellà de Llobregat. El partit judicial del Vendrell és, doncs, el cinquè de Catalunya a tenir-lo. Actualment s'estan realitzant treballs preparatoris al Prat de Llobregat i la previsió és que entre els mesos de març i abril de l'any que ve també s'hagi implantat a Amposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia