Administracions

Un sistema de càmeres detectarà vehicles robats que entrin a Castelldefels

S'han instal·lat 17 càmeres que controlen les vies d'entrada i sortida de la ciutat

El dispositiu llegeix les matrícules i veu si hi ha relació amb un delicte

Els lladres de vehicles ho tindran més difícil per passar desapercebuts a Castelldefels, ja que s'ha posat en funcionament un sistema de 17 càmeres de videovigilància que detectarà si un vehicle que entra a la ciutat ha estat denunciat per robatori. L'Ajuntament ja ha rebut l'autorització de la Generalitat per posar en funcionament aquest dispositiu, que podrà ser usat per la policia local i pels Mossos. Consisteix en un grup de càmeres que grava exclusivament les calçades i no pas els domicilis ni els espais públics. Mitjançant un sistema de reconeixement de matrícules, es podrà detectar des del centre de control de videovigilància de la policia local si un vehicle consta com a robat o utilitzat per cometre un delicte. Segons el consistori, les gravacions no serviran per multar els vehicles, ja que no compleixen la funció de radar, sinó únicament la de detecció dels automòbils robats o implicats en un delicte. A més, “tenen una funció preventiva pel seguiment de vehicles declarats d'interès policial i per l'efecte dissuasiu de la mateixa càmera; i després del delicte, a través de les gravacions, que són proves documentals”, explica el regidor de Governació i Via Pública en funcions, David Solé.

Les càmeres s'han instal·lat de manera que permeten el control en set zones d'entrada i sortida de la ciutat, motiu pel qual, segons el consistori, es cobreix pràcticament tot el terme municipal. “Qualsevol cotxe robat a Catalunya que consti en la base de dades de la policia serà detectat quan passi per davant de les càmeres a Castelldefels, que estan estratègicament situades perquè no es puguin evitar quan s'entri a la ciutat”, aclareix l'alcalde en funcions, Manuel Reyes. “Pocs municipis tenen aquesta xarxa de càmeres, que s'ampliarà en una segona fase”, hi afegeix.

L'alcalde en funcions assegura que aquesta mesura respon a l'interès del govern que ha presidit aquest mandat de garantir la seguretat ciutadana. Una seguretat que, segons afirma, ha millorat des que es van tancar per ordre judicial els prostíbuls Riviera i Saratoga. “La criminalitat ha baixat un 30%, però s'ha de seguir treballant”, diu.

LA XIFRA

17
càmeres
formen part del dispositiu de vigilància que s'ha instal·lat en set zones d'entrada i sortida de la ciutat.

LA FRASE

Qualsevol cotxe robat a Catalunya que consti en la base de dades policial serà detectat
Manuel Reyes
Alcalde en funcions de castelldefels


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona