Administracions

La reforma de la C-65 al seu pas per Llagostera, al gener

Els treballs de reconversió s'han adjudicat per 2,1 milions d'euros a l'empresa Romero Gamero, SAU

Es crearà una comissió de seguiment de les obres que estarà formada per veïns

La reconversió de la C-65 al seu pas pel nucli de Llagostera en trama urbana, una vella reivindicació de la població, serà una realitat a principi de l'any vinent, concretament després de les festes de Nadal, un cop l'Ajuntament i la Generalitat han posat finalment data a les obres.

L'acord preveu el traspàs d'un tram d'1,2 quilòmetres de longitud, des de la sortida de l'enllaç est de la variant de Llagostera fins a la intersecció amb la carretera C-253a. Les obres s'han licitat –entre 11 empreses– per 2.168.341,53 d'euros a l'empresa Romero Gamero, SAU, i les pagaran a mitges la Generalitat i l'Ajuntament.

Oportunitats

Les obres s'emmarquen dins del conveni signat entre l'Ajuntament de Llagostera i la Generalitat el 31 de maig, on es recull el traspàs de la Generalitat a l'Ajuntament de la travessera de l'antiga C-65 al seu pas pel municipi i l'execució d'obres de millora i d'integració de la via a la trama urbana (carrers Panedes i Camprodon).

L'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, ha destacat la importància d'aquesta actuació pel que fa referència a la millora de la qualitat de vida dels veïns i, també, per les oportunitats de transformació econòmica que representarà per al municipi.

Segons Santamaria, aquest conveni respon al canvi de funcionalitat de la travessera, que va perdre la seva condició de carretera, per l'existència de la variant de la C-65, i actualment forma part de la xarxa viària municipal. A més, i com va afirmar fa mesos, Santamaria va reiterar que el consistori ja disposa dels fons econòmics necessaris per executar la seva part de l'obra.

L'alcalde ha explicat que aquest traspàs es farà efectiu un cop finalitzin les obres per millorar i adequar la via a l'entorn urbà pel qual discorre. Amb els treballs, que tenen un termini d'execució d'uns nou mesos, es preveu dur a terme el reforçament i renovació del ferm; la pavimentació amb voreres i adequació de les existents; la millora dels sistemes de drenatge; la senyalització horitzontal, vertical, d'orientació i la disposició de barreres de seguretat, i l'habilitació d'espais per a l'aparcament. A més, també es durà a terme la substitució de l'enllumenat i la instal·lació de passos de vianants amb semàfors i elements d'arbrat i enjardinament. També es durà a terme el desviament i la reposició dels serveis afectats, com ara línies elèctriques, de proveïment d'aigua, gas, telecomunicacions i reg, a més de la millora de la xarxa de serveis urbans, en què cal remarcar la construcció d'un nou col·lector d'aigües pluvials.

Participació dels veïns

L'Ajuntament de Llagostera i els veïns van acordar crear una comissió de seguiment de les obres. Aquest element, i des de la perspectiva de l'Ajuntament, és una decisió clau per donar el màxim de transparència i informació de com es van desenvolupant els treballs i els terminis, i per recollir suggeriments, als quals, en fase d'execució, es podria mirar de donar-hi cabuda.

LES XIFRES

9
mesos
és el període d'execució de les obres, que començaran després de festes de Nadal per evitar molèsties als veïns i comerços.

LA FRASE

Aquesta és una vella reivindicació i comportarà una potencial d'oportunitats
Fermí Santamaria
alcalde de llagostera
2,1
milions d'euros
és el cost pel qual s'ha licitat l'obra, que farà l'empresa Romero Gamero, SAU, i pagaran a mitges la Generalitat i l'Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia