Administracions

Castelldefels renuncia a les guinguetes fixes al futur passeig marítim

L'Ajuntament proposa col·locar zones de lleure i descans a les plataformes dels restaurants

Els veïns desconfien i volen un debat sobre l'ús de la platja

“Definitivament no hi haurà guinguetes fixes al tercer tram del passeig marítim”. Així ho assegura el regidor de Governació i Via Pública de Castelldefels, David Solé, que sembla haver enterrat la idea de col·locar quatre bars tot l'any al tram més proper a Sitges un cop es reformi. Les obres han de començar, segons Solé, en breu, “potser abans d'un mes, ja que el projecte ja ha estat adjudicat” pel ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, responsable de les obres.

Els veïns de la zona, que s'han agrupat en la plataforma Stop III fase del passeig marítim, reclamen que s'eliminin les quatre plataformes del cantó mar previstes al projecte, i que en un principi havia de servir com a base per a les guinguetes fixes –instal·lades a la sorra tot l'any, en contraposició a les que es munten entre maig i octubre–. Tot i les promeses de l'Ajuntament, consideren que el fet de mantenir les plataformes amb escomeses de serveis obre la porta a instal·lar-hi, en qualsevol moment, les guinguetes fixes, que rebutgen per la proximitat als habitatges i les molèsties que això pot causar. Advoquen en canvi per guinguetes a la sorra, a més distància dels pisos. L'Ajuntament ha volgut tranquil·litzar els veïns reclamant a la Generalitat que cedeixi al consistori durant 75 anys l'ús d'aquestes plataformes, que destinaria a jocs infantils, zones esportives i de descans. Per esvair dubtes, el consistori proposarà que tinguin forma de grada que baixi amb esglaons fins a la sorra. Aquest disseny impediria la col·locació de cap bar. Stop fase III, tanmateix, desconfia de canvis tan precipitats en el projecte i vol que tota la ciutat debati un pla d'usos de la platja.

El consistori renuncia als bars permanents perquè ja no ha de pagar el milió d'euros a què s'havia compromès en un principi. El cost del projecte ha disminuït sensiblement, dels 6,3 milions als 2,2 pels que s'ha adjudicat després d'una reducció de costos que va fer l'Àrea Metropolitana al projecte.. L'Ajuntament pensava obtenir el milió del canon d'explotació que haurien de pagar els adjudicataris de les guinguetes. Això ja no cal, i el consistori farà una aportació, pendent de xifrar, per millorar el mobiliari i l'enllumenat.

D'altra banda, l'Ajuntament ha decidit dividir la nomenclatura de la platja en tres per recuperar l'estiu vinent la bandera blava. L'Adeac, l'entitat delegada que concedeix el guardó de qualitat, va recomanar aquest estiu que la platja de Castelldefels es divideixi per evitar que tota la platja torni a perdre la bandera per les molèsties sonores que una guingueta provoca, com ha passat enguany. Castelldefels tindrà, així, tres platges: Pineda, Lluminetes i Baixador. “Són noms que ja existeixen i la ciutadania les coneix així, però no es reconeixia administrativament”, precisa Solé. L'argument de l'Ajuntament no es refereix al soroll de les guinguetes, que segons Solé aquest estiu s'han resolt per les mesures correctores imposades –els veïns ho neguen i tira endavant el contenciós contra el consistori per no actuar contra els sorolls–. “Dividim la platja perquè l'any vinent estaran en marxa els treballs de reforma del tercer tram del passeig marítim, i amb obres en marxa no obtindríem la bandera blava”, afirma Solé.

LA FRASE

No hi haurà guinguetes fixes. A les plataformes instal·larem zones de lleure i descans
David Solé
Regidor de governació i via pública de Castelldefels


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona