Administracions

Suport del Baix Llobregat a la incubadora aeroespacial

Cinc ajuntaments i el Consell Comarcal ajudaran les noves empreses que volen aplicar tecnologia aeroespacial a l'ús quotidià

Aporten mig milió dels sis milions d'euros que costa el projecte

La incubadora d'empreses que l'Agència Espacial Europea va obrir la passada primavera al campus de la UPC de Castelldefels tindrà el suport econòmic de cinc ajuntaments i del Consell Comarcal del Baix Llobregat, que aportaran mig milió d'euros dels sis milions de què disposa l'anomenat Business Incubation Center pels pròxims quatre anys.

L'Agència Espacial Europea hi aporta 1,8 milions i Caixa Capital Risc, dos milions, mentre que la resta de la inversió es divideix entre l'Ajuntament de Barcelona, l'Àrea Metropolitana, la Diputació i la Universitat Politècnica. Castelldefels, Viladecans, Sant Boi, Gavà i el Prat materialitzen així l'aposta que van fer fa un any per la innovació aplicada a l'empresa quan van presentar la candidatura, amb Barcelona i diferents institucions, per tenir una incubadora de l'Agència Espacial Europea al campus de la UPC.

L'aportació dels agents implicats ha de servir, en bona part, per finançar les empreses que utilitzin les tecnologies de l'espai per desenvolupar projectes amb aplicació industrial o per a la vida quotidiana. Les empreses seleccionades –ara s'està en fase d'avaluació, i la capacitat màxima és de 40 projectes– poden obtenir un ajut de 50.000 euros i condicions preferents per accedir al capital risc. La convocatòria s'adreça a empreses de recent creació, amb menys de cinc anys d'activitat. A més de l'ajut econòmic, tindran accés al coneixement tècnic i científic de l'Agència Espacial Europea i de la UPC, a més de l'assessorament del suport a l'empresa dels ajuntaments. Els alcaldes, que van signar ahir el conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal, van destacar el potencial del Baix Llobregat per les bones connexions i per l'alt nombre d'empreses instal·lades a la comarca. “Apostem per iniciatives lligades a la recerca, la innovació i la transferència del coneixement amb una incubadora que tingui un teixit empresarial real, que creï ocupació”, va declarar l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret.

LA FRASE

Les empreses aportaran un valor: posar la tecnologia espacial al servei dels ciutadans
Manuel Reyes
Alcalde de Castelldefels

Vigilar les vinyes des de l'espai

R.M.B.

En les vuit incubadores que l'Agència Espacial té repartides per Europa s'estudia l'ús de la tecnologia que durant molt anys la indústria civil ha aplicat a l'espai. Aquesta tecnologia té infinites aplicacions a la indústria i la logística. Per exemple, es pot fer servir la situació del satèl·lit per estudiar quines són les millors rutes que poden fer els camions per estalviar combustible, o es pot mesurar el greix del pernil utilitzant tecnologia aeroespacial, o es pot analitzar per satèl·lit en quin estat estan les vinyes per escollir el millor raïm.

El Business Incubation Center instal·lat al campus de la UPC de Castelldefels és el primer que l'Agència Espacial Europea obre a l'Estat espanyol. Hi ha incubadores similars a Holanda, Anglaterra, França, Alemanya, Bèlgica i Itàlia, i han facilitat la creació de més de 250 empreses que treballen amb tecnologia.

Aquest programa es va iniciar l'any 2003, amb l'objectiu d'afavorir la transferència de tecnologia aeroespacial als nous emprenedors, i acompanyar-los amb suport econòmic, tècnic i comercial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona