Guirado (ICV) torna a l'alcaldia de Vall-llobrega prometent nous serveis

Vol ampliar l'horari del dispensari mèdic, crear una oficina de Correus i fer un nou edifici per a l'escola

Guirado ja és el nou alcalde de Vall-llobrega. Arran del pacte entre ERC i ICV, Esteva va cedir ahir l'alcaldia al seu soci de govern. En el discurs d'investidura, acte al qual va assistir el secretari general d'Interior, Joan Boada (ICV), Guirado va tenir paraules d'agraïment per a la família, i sobretot per a la seva esposa. També va tenir paraules per a l'equip de govern i les «bones persones» amb qui ha treballat des que el 1999 va entrar a l'Ajuntament.

El nou alcalde d'ICV diu que fa dos anys es van trobar un municipi en expansió que requeria planificació. «Vall-llobrega és petit, només té sis quilòmetres quadrats, i trobem a faltar una planificació perquè tinguem tots els equipaments necessaris», assegura Guirado referint-se al nou pla general. L'alcalde, a més, va destacar que Vall-llobrega ja disposa de noves xarxes de clavegueram, la llar d'infants, i captadors i cisternes d'aigua, que «han millorat la qualitat de vida dels ciutadans». «S'ha treballat pensant en les persones, i així es continuarà fent, amb valentia», diu Guirado, que avança que treballarà per tenir cobertura pròpia de correus i ampliar en un dia l'horari del dispensari mèdic, i que lluitarà per tenir l'edifici de l'escola que Vall-llobrega «es mereix».

RUFINO GUIRADO

«No faré cap projecte que hipotequi el poble»

Quines expectatives té ara que entra a comandar el municipi?
–«En principi, bones. Ja fa mesos que estic mentalitzat. El càrrec arriba després d'un pacte amb ERC, un pacte que en el seu moment vam creure necessari. Ja vaig ser alcalde durant els tres primers mesos, però en estar en minoria vam haver d'arribar a un acord. ERC va ser la força a què ens vam apropar més i que tenia més predisposició a negociar.»
–I fins ara, com ha anat aquest pacte?
–«Ha anat tot bé. És cert que no ha funcionat tan bé com hauríem volgut, però el 90% de les propostes s'han tirat endavant conjuntament. Crec que ERC ha estat bé amb nosaltres, i a ICV esperem i creiem que rebrem el mateix tracte.»
–Quina creu que va ser la clau per a l'enteniment entre ICV i ERC, a Vall-llobrega?
– «Que tots dos ens vam presentar a les eleccions amb la mateixa idea: treballar pel poble i pel bé del municipi.»
–Com és la relació amb CiU?
–«No hi tinc cap problema. M'hi vaig voler acostar, però no va poder ser. Quan vam estar buscant un pacte de govern amb els grups municipals hi vam parlar, però demanaven més del que els pertocava, i crec que no era convenient.»
–Quins projectes queden pendents, en aquesta legislatura?
–«Tenim cinc projectes del pla d'obres i serveis que estan dotats amb 600.000 euros, que en principi eren per construir la sala polivalent. I tenim com a prioritat l'edifici de l'escola.»
–Per què es va retirar el projecte de la sala polivalent?
–«Arran del context econòmic negatiu vam creure convenient deixar el projecte aparcat. El que no faré mai és hipotecar el municipi. En tot cas, nosaltres volem treballar perquè Vall-llobrega tingui una sala polivalent competitiva per fer-hi actes i treure'n un profit econòmic llogant-los a municipis veïns o entitats.»
–El pla general també està en marxa.
–«Està en un procés inicial, perquè la gent hi pugui aportar propostes. Tot i així, crec que a final de l'any que ve ja estarà enllestit.»
–Vall-llobrega no és aliè a la crisi.
–«Sí, és cert que tot està molt difícil, però cal ser optimista. Fixa't-hi, l'any passat vam tenir 16 naixements al municipi, d'una població de 868 persones. Cal pensar en el futur, i que podem arribar als 1.100 habitants en 15 anys.»
–Quin és el tarannà del nou alcalde?
– «M'agrada molt parlar i compartir el dia a dia amb la gent del poble. Si algú té algun problema amb el govern o en algun punt del municipi, que vingui, que en parlarem.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.