Administracions

Castelldefels porta de nou al ple l'adjudicació del contracte de la neteja

Foc creuat d'acusacions entre el govern i l'oposició, que titlla l'alcalde de tenir actituds autoritàries

Reyes es planteja denunciar els que hi van votar en contra

L'alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes (PP), ja ho va advertir en el ple en què l'oposició va tombar l'adjudicació del contracte de la neteja viària i recollida de brossa: “Si es retira aquest punt de l'ordre del dia el tornarem a presentar una i diverses vegades.” I així ha estat. Una setmana després del ple extraordinari en què es va tractar l'adjudicació del servei, aquest punt torna a aparèixer en l'ordre del dia del ple d'avui, en aquesta ocasió, ordinari. Ja la convocatòria del ple extraordinari va provocar les crítiques dels grups de l'oposició, que van acusar el govern d'intentar entorpir l'assistència dels regidors, programant el ple a les quatre de la tarda en comptes de les vuit del vespre com és habitual. En aquest sentit, la falta d'un únic regidor pot fer variar el sentit de la votació, ja que el govern està en minoria amb dotze edils mentre que l'oposició en suma tretze. Al ple de la setmana passada hi van assistir tots 25. L'oposició també es va queixar que fossin tècnics i no regidors els que exposessin les condicions de l'adjudicació.

Però el que realment va provocar irritació entre el PSC, ICV-EUiA, CiU i els dos regidors no adscrits va ser l'amenaça de l'alcalde, després del ple, de denunciar els que hi van votar en contra pels possibles perjudicis que això pugui ocasionar a la ciutat. Segons Reyes, l'Ajuntament s'exposa a una denúncia per part de Cespa, l'empresa que ha guanyat el concurs amb una oferta de 61,5 milions per als pròxims deu anys. Això podria comportar haver de pagar una indemnització de més d'un milió d'euros, segons el govern. En un comunicat conjunt, els partits de l'oposició recorden a l'alcalde que “ha d'acceptar que estem en un sistema democràtic de majories i que el seu govern està en minoria”, i el conviden a “abandonar les actituds autoritàries i la manca de voluntat de trobar consensos amb els grups de l'oposició”. Els partits asseguren que estan a favor de renovar el servei, “tot i que no a qualsevol preu”, i insten el govern a iniciar el procés des de zero. L'oposició reclama un servei de qualitat però també el manteniment de les condicions laborals dels treballadors, una qüestió que segons els partits no està garantida i que els va portar a votar-hi en contra.

L'alcalde, Manuel Reyes, acusa el PSC d'“enganyar els ciutadans atemorint-los amb falsos rumors de possibles acomiadaments quan saben que, per llei, la nova empresa està obligada a subrogar el personal”, i qualifica el vot del regidor que CiU té a l'oposició d'“incoherent”, recordant que Francesc Amate era regidor d'Hisenda durant la redacció i l'aprovació del plec de condicions. Aquest va ser treballat, recorda Reyes, amb els regidors de CiU quan hi havia tres edils d'aquest partit al govern. Reyes, a més, assegura que el nou contracte permetrà tenir un sistema de recollida que suposarà la renovació de contenidors i camions, a més d'avantatges en la neteja de pintades i espais públics.

LA XIFRA

61,5
milions d'euros
és el preu del contracte que l'empresa Cespa ofereix per la neteja viària i la recollida de brossa

LA FRASE

Votar-hi en contra és un acte d'irresponsabilitat que nega als ciutadans una ciutat més neta
Manuel Reyes
Alcalde de Castelldefels


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona