Administracions

Veïns de Castelldefels denunciaran l'Ajuntament pels sorolls a la platja

El Baixador acusa el consistori de passivitat respecte a les molèsties que causen les guinguetes

Les sonometries indiquen sorolls superiors als permesos

L'associació de veïns del Baixador ha decidit presentar un contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Castelldefels perquè considera que el consistori està actuant amb passivitat en el control del soroll que emeten les guinguetes a la platja. L'entitat va aprovar fer aquest pas a l'abril i ja ha encarregat al col·lectiu d'advocats Ronda que prepari la demanda. Ho fan després de tres anys de queixes i peticions de mesures per reduir el nivell sonor de la música dels locals, especialment dels concerts que s'hi fan gairebé cada setmana en la temporada estival.

Aquesta associació treballa al barri amb més presència de guinguetes, que s'hi instal·len entre principi d'abril i final de setembre. Hi ha, també, alguns bars fixos tot l'any que provoquen malestar entre els residents pel volum de la música, cosa que ha motivat, segons els veïns, que l'estiu passat es presentessin un centenar de denúncies per excés de soroll. Segons els veïns, l'Ajuntament es va comprometre el 2011 “a ser molt dur amb els incompliments de les guinguetes”. Però les molèsties van continuar. L'associació del Baixador va recórrer el 2012 a la Generalitat i a una empresa privada, que van fer diverses sonometries tant de les guinguetes com d'un dels bars fixos. Els mesuraments van donar com a resultat que els habitatges rebien un impacte sonor que oscil·lava entre els 62 i els 77 decibels, quan l'ordenança municipal d'ús de la platja estableix que el màxim permès és de 60 decibels. L'Ajuntament, però, permet que les guinguetes emetin fins a 91 decibels de dia i 81 de nit, tot i que això contradigui la seva pròpia ordenança.

“El regidor responsable, David Solé, mai ha volgut atendre les propostes de l'associació de veïns per arribar a solucions de convivència”, lamenten des de l'entitat, i subratllen que són favorables als locals per l'impuls turístic que donen a la platja. “Però això ha de ser compatible amb la defensa dels drets fonamentals dels veïns”, alerten en un manifest que llegiran demà en el ple municipal. La gota que va fer el vessar el got de la paciència veïnal va ser una reunió la setmana anterior a la junta en què es va decidir presentar el contenciós. En la reunió, tant Solé com l'alcalde van manifestar, segons afirmen els veïns, que “el soroll és una percepció personal i l'Ajuntament està treballant de forma adequada”. Solé ha dit, a requeriment d'aquest diari, que no farà declaracions fins a conèixer el contingut de la demanda.

LA XIFRA

77
decibels
és el màxim que la sonometria feta per la Generalitat ha detectat des d'un habitatge de la platja.

LA DATA

06.04.14
L'associació de veïns del Baixador
acorda en junta extraordinària presentar un contenciós contra l'Ajuntament.

Un treball no avalat pels veïns

R.M.B.

Un fet que ha provocat la indignació dels veïns del barri del Baixador és el comunicat que va emetre l'Ajuntament la setmana passada en què valorava la pèrdua de la bandera blava pel soroll de les guinguetes. Allà deia que cada any es pacta amb la Generalitat mesures per minimitzar el soroll dels establiments i “s'estan duent a terme de forma rigorosa”. També s'afirmava: “El treball a la platja és avalat per les innombrables xerrades que mantenim amb els nostres veïns”, fet que segons l'entitat és fals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona