Administracions

administracions

L'Ajuntament de Girona invertirà un 6% més el 2014

S'hi destinaran 6,2 milions i es preveu augmentar l'assignació a Ocupació i Serveis Socials per damunt del 23%

Es dedicarà un milió d'euros als pressupostos participatius dels barris

L'equip de govern de Girona, en mans de CiU, ha previst una inversió pel 2014 de 6,2 milions d'euros. Aquesta xifra significa un augment del 6,1% respecte a la inversió de l'any en curs. La partida més gran d'aquesta inversió anirà destinada a la reurbanització del carrer Bisbe Sivilla, que costarà poc més de dos milions d'euros. Es destinarà, a més, un milió d'euros a la millora de barris amb els pressupostos participatius, la mateix xifra que el 2013. La resta d'inversions són actuacions a la plaça de Montserrat (375.531,19 euros), al passeig de la Devesa (354.000 euros) i a la plaça del Pallol (200.000 euros), a més de millores en el servei de sanejament, l'asfalt i l'enllumenat de diversos sectors (juntes sumen 845.000 euros). Hi ha també inversions diverses en equipaments municipals, com la biblioteca Ernest Lluch i el centre cívic Central del Molí, i inversions i millores en escoles i equipaments esportius, fins a completar el total de l'inversió.

Els serveis socials

El pressupost puja a 101.285.090 d'euros. És un 6,1% més que el del 2013, tot i que l'aportació prevista de l'Estat s'ha estimat en 813.000 euros. El govern ha decidit incrementar les partides a disposició de les regidories d'Ocupació i Empresa i de Serveis Socials. Pel que fa a la primera, Ocupació i Empresa, s'incrementa 252.000 euros respecte a l'actual. Aquesta xifra suposa un augment del 23,63%. Encara creix més l'aportació a la regidoria de Serveis Socials. S'incrementa d'1,1 milions d'euros, un 24,3% més que al 2013.

La regidora d'Hisenda i Règim Interior de l'Ajuntament de Girona, M. Àngels Planas, considera que aquests increments demostren que “els pilars bàsics de l'acció de govern [...] són treballar per promoure l'ocupació i garantir la cobertura social que requereix l'actual situació”. Per la regidora, amb el pressupost que s'ha preparat es garanteix “una major atenció al ciutadà sense incrementar la pressió fiscal”. El govern preveu presentar els propers dies la proposta de pressupostos als grups municipals i al consell econòmic i social.

El 28 d'octubre, un ple extraordinari va servir per votar les ordenances fiscals del 2014, que inclouen la congelació de taxes i impostos, i l'increment d'algunes bonificacions. Les ordenances es van aprovar gràcies a l'abstenció dels grups municipals del PSC i el PP.

LA XIFRA

101,285
milions
d'euros és la quantia pressupostada en la proposta pel 2014 que ha preparat l'equip de govern de Girona.

Obres del pressupost participat

L'Ajuntament de Girona ja ha executat cinc nous projectes dels que es van escollir en el marc de les consultes dels pressupostos participats dels barris, celebrades el 17 de juliol. Es tracta de projectes per als barris de Figuerola-Bonastruc, Font de la Pólvora, Torre de Taialà i Vila-roja. Al barri de Figuerola-Bonastruc s'han protegit els escocells del carrer de Bonastruc de Porta. També s'ha rehabilitat la plaça de l'Acàcia a la Font de la Pólvora, s'han instal·lat jocs infantils a la zona verda del carrer de Taialà i s'ha eliminat la zona de petanca de la plaça de Picasso a Vila-roja per ampliar l'espai de jocs pels infants. El barri Figuerola-Bonastruc ha destinat el sobrant del seu pressupost de barri, 242 euros, al banc dels aliments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona