Administracions

maresme

Premià de Mar vol implicar el ciutadà en l'acció pública

El ple aprova un Reglament de Govern Obert i Participació Ciutadana que ha de facilitar les relacions entre Ajuntament i veïns

Garanteix una major transparència en la gestió municipal

Premià de Mar ha fet un gran pas endavant per apropar l'acció pública al ciutadà, atorgant-li veu i vot en les futures polítiques que s'aplicaran en el municipi. En el darrer ple municipal es va aprovar per unanimitat el Reglament de Govern Obert i Participació Ciutadana que pretén implicar de forma directa la ciutadania en un “nou model de poble, en el qual la participació ciutadana serà més constant i eficaç i l'acció de govern es portarà a terme tenint en compte la veu de la ciutadania”. El document, que va ser àmpliament debatut per totes les forces polítiques, es va començar a treballar fa prop d'un any i recull tant les aportacions dels partits com les recollides en els dos debats celebrats durant la tardor passada i les propostes sorgides d'un grup de premianencs “escollits buscant la màxima pluralitat i diversitat”. El reglament aposta no tan sols per escoltar el ciutadà, sinó perquè aquest pugui conèixer els arguments que sustenten les decisions que es prenen des de l'Ajuntament i que, em determinades ocasions, són posades en dubte sense disposar de tota la informació al respecte. El nou document estableix també quines seran les pautes per garantir la participació i que es podran dur a terme a a través de diversos canals de consulta com ara debats, enquestes, fòrums, consultes populars o consells municipals.

Finalment, el reglament “garanteix una major transparència en la gestió municipal”. Una transparència que es farà efectiva a través del compromís de l'Ajuntament de publicar determinades informacions de manera regular “i amb la voluntat d'explicar a la ciutadania el resultat de la gestió política i administrativa que es porta a terme.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona