Administracions

maresme

L'Ajuntament i els treballadors de Premià de Mar, enfrontats per un complement salarial

Un referèndum fet pels empleats evidencia el rebuig que la productivitat de la feina l'avaluïn només els caps d'àrea

El govern local defensa la validesa del sistema i que es comenci a aplicar

Els treballadors de l'Ajuntament de Premià de Mar estan en peu de guerra. Rebutgen de ple els criteris amb què s'ha començat a aplicar el nou complement de productivitat i que es tradueix en l'avaluació i puntuació que fan els caps d'àrea de cada empleat. Aquests consideren que es tracta de criteris amb un alt component de subjectivitat, que no han estat consensuats en cap mesa negociadora i que poden donar peu a “retribucions irregulars”. Ahir el Comitè Unitari de Personal –que engloba els representants de tots els sindicats– va voler constatar de primera mà el grau d'acceptació dels criteris d'avaluació i els va sotmetre a un referèndum on hi estaven convidada tota la plantilla. D'un cens de 173 persones en van votar 120 i, d'aquests, 110 ho va fer en contra. El president del Comitè Unitari de Personal, Francesc Niubó reclama que l'equip de govern retiri els criteris “aprovats només per decret de l'alcalde” i compleixi el conveni col·lectiu que recull que ha de ser el ple l'òrgan “que aprovi els objectius a assolir i que l'estudi, els criteris, indicadors i objectius que serviran per mesurar el rendiment dels treballadors s'acordin a la Mesa General de Negociació”. Per Niubó, els resultats “claríssims” del referèndum avalen la reclamació dels treballadors i hauria de ser un argument suficient com perquè siguin escoltats. El representant sindical manté que tot allò que afecta a la feina i les retribucions dels treballadors municipals “ha de buscar el màxim consens entre totes les parts”.

Paràmetres vàlids

Per la seva banda, la regidora de Recursos Humans, Anna Maria Medina (CiU) va defensar la validesa dels criteris de productivitat i va recordar que s'havien aplicat davant la impossibilitat de justificar els complements d'assistència i puntualitat. “Tant els treballadors com nosaltres mateixos van estar d'acord en què ningú no podia cobrar per venir a treballar i que calien nous paràmetres per distribuir la massa salarial d'aquest concepte”, va dir. Medina considera que l'avaluació dels caps d'àrea és un bon sistema i que després d'un any de debatre els criteris en la mesa negociadora amb els sindicats sense arribar a cap acord no es podia ajornar més la posada en marxa del nou sistema. “No entenc la desconfiança dels sindicats en els nous criteris i lamento que els treballadors no hagin fet cap altra proposta concreta”, va precisar. Tot i això, Anna Maria Medina repeteix que l'equip de govern “resta obert a estudiar els plantejaments que se li facin arribar”.

LA XIFRA

110
treballadors
de l'Ajuntament de Premià de Mar d'un cens de 173 van votar no als nous criteris de productivitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona