Administracions

hisendes locals

Anglès renegocia un préstec de l'ICF per poder-lo tornar

El ple de l'Ajuntament va aprovar ahir redactar un nou plec de condicions per al subministrament elèctric

El ple de l'Ajuntament d'Anglès va aprovar ahir un refinançament del préstec de l'Institut Català de Finances que es va concedir en l'anterior mandat perquè no pot assumir els terminis de pagament previstos inicialment. Dels 600.000 euros concedits per l'ICF, segons va explicar ahir el regidor d'Hisenda d'Anglès, Esteve Callís, en deuen 525.000. “Ens demanaven un pla de sanejament per refinançar-lo, perquè tornar-lo en dos anys era impossible”, va explicar ahir Callís.

En principi estava previst pagar unes quotes de 75.000 euros per trimestre, que l'Ajuntament d'Anglès veia inassumible. “En comptes d'això, seran 525.000 en 23 mesos”, va afegir. Una condició que demanava l'ICF és que el nou acord quedés reflectit en els pressupostos, que es portaran a ple properament.

De fet, estava previst que el pressupost per al 2013 s'aprovés ahir, però l'oposició va demanar deixar-ho sobre la taula perquè no havien tingut prou temps d'estudiar-lo, i l'equip de govern s'hi va avenir. El pressupost que es portava ahir a ple pujava a 4.330.000 euros i no preveia inversions. Un altre tema que es va retirar de l'ordre del dia, també a petició de l'oposició, va ser l'aprovació de la nova quota de l'aigua, que s'havia d'apujar un 10%, però els grups de l'oposició van demanar també ajornar el tema.

En el ple es va aprovar començar a redactar un nou plec de condicions per canviar l'empresa de subministrament elèctric, buscant una oferta més barata. També es va aprovar una moció per declarar Anglès municipi lliure de desnonaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.