Administracions

Ni rastre del rètol “plaça d'Espanya” a Camprodon

El ple va acordar canviar el nom d'aquest espai pel de plaça de la Vila

Ara, se n'ha substituït la placa

Un treballador de la brigada municipal d'obres de Camprodon ha canviat la placa que identificava com a plaça d'Espanya l'actual i que des de fa poc s'anomena plaça de la Vila. Es compleix així l'acord del plenari del mes de maig passat, que ho va acordar per unanimitat, després que s'hi presentés una moció conjunta entre el PSC, al govern, i CiU i ERC, a l'oposició. El ple va acordar donar-li el nom de plaça de la Vila per blindar-lo i evitar que canviï d'acord amb les circumstàncies polítiques, tal com havia passat fins al 1939, quan va acabar la Guerra Civil espanyola i se li va donar el nom de plaça d'Espanya. De fet, la plaça ha estat l'únic espai que ha anat canviant segons les circumstàncies polítiques. Es va dir “Major”; “de Carles VII”, amb els carlins; “de la Constitució”, amb els liberals; “de la República”; “d'Espanya”, i ara, “de la Vila”. El nom respon al fet que Camprodon té la categoria reconeguda de vila i que l'Ajuntament és la casa de la vila.

La plaça és un dels espais més característics del municipi. Hi ha l'ajuntament, és on s'inicia el carrer Sant Roc que du al famós pont romànic i és una cruïlla de pas important.

LA XIFRA

6
noms
diferents ha tingut l'actual plaça de la Vila durant els últims dos-cents anys d'història.

Allau de mocions sobiranistes

Fontcoberta ha aprovat una moció independentista amb l'abstenció d'ERC, al govern, perquè la considera poc reivindicativa; Porqueres s'ha afegit a la llista de municipis del país alliberats d'Espanya; la Vall d'en Bas s'ha declarat municipi català, lliure i sobirà, i Campdevànol, a favor d'iniciar el procés cap a la independència. Vallfogona, el primer al Ripollès a declarar-se alliberat d'Espanya, ha estat inclòs en la denúncia del sindicat Manos Limpias per haver-se pronunciat a favor de la independència del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona