Administracions

CARME FREIXA

ALCALDESSA DE VALLFOGONA DE RIPOLLÈS (ERC)

“Oferim educació personalitzada”

L'alcaldessa remarca la qualitat dels serveis que han aconseguit, tot i que és un poble petit

La pèrdua de trànsit a l'eix que els uneix amb Olot i Ripoll els ha fet reciclar

Carme Freixa està a l'Ajuntament de Vallfogona de Ripollès des de l'any 1995 i és la tercera vegada que ha sortit elegida com a alcaldessa. És militant d'ERC i és consellera del Consell Comarcal del Ripollès a l'oposició. Carme Freixa havia estat vicepresidenta d'aquesta institució quan hi havia el govern tripartit.

Vallfogona s'ha sabut recuperar del cop dur que li va comportar la posada en servei del sistema de túnels del Capsacosta, i més, quan la carretera que uneix Ripoll i Olot per aquest poble va deixar de ser eix Pirinenc. L'alcaldessa explica en aquesta entrevista quina estratègia han utilitzat.

Quan es van obrir els túnels del Capsacosta, van perdre bona part del trànsit de pas i la benzinera es va tancar. Com van afrontar aquesta situació?
Vam intentar potenciar el poble com un atractiu turístic. Tenim una zona esportiva que no solen tenir els pobles de les nostres dimensions. Els equipaments esportius han estat i són un instrument de dinamització i, per això, vam aconseguir tants ajuts. La piscina, per exemple, s'autofinança i, fins i tot, atrau veïns de Ripoll.
I amb això en van fer prou?
També hi va ajudar que, fa cap a vuit anys, vam poder executar un petit desenvolupament de sòl residencial. Això va fer que gent jove no hagués de marxar i que persones que fins aleshores havien estat de segona residència passessin a ser-ne de primera.
I els serveis?
Vull remarcar el d'educació. Tenim escola i podem oferir una educació molt personalitzada. És important, perquè estem a 12 quilòmetres de Ripoll i a 17 d'Olot i la gent s'ha de moure per anar a treballar.
Vostès han estat uns dels pioners, al Ripollès, d'apostar per la biomassa. Com els funciona?
Molt bé. Tenim caldera de biomassa que funciona amb estella vegetal per escalfar el centre cívic, però també volem escalfar l'ajuntament i l'escola, que són els edificis amb més consum. Estem estudiant si ens cal una caldera nova o bé crear una xarxa de calor. D'estella, no en falta pas. De fet, molts particulars tenen caldera de llenya i, un veí, de biomassa.
En què treballen?
Hem enllestit la coberta de la pista poliesportiva i això ens permet tenir un espai públic a cobert. Ja no haurem de llogar l'envelat per fer la festa major. Amb les millores, hem pogut fer-hi dues parets i això vol dir que ja estem més a prop de tenir pavelló. També treballem en la xarxa d'aigua.
Què hi passa?
Tenim aigua, però no en tenim una bona distribució. La gent viu en masies molt disperses i tot plegat és un problema. També hem revisat l'enllumenat per estalviar i hem millorat el parc infantil, que serveix de pati de l'escola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona