Administracions

Política municipal

Anglès refà el pla d'ajust per tenir el crèdit de l'Estat

S'avançarà un any la revisió del cadastre per tenir més ingressos

El primer tinent d'alcalde plega i la seva renúncia ja és la tercera en l'equip de govern des de l'inici del mandat

L'Ajuntament d'Anglès va aprovar ahir un nou pla d'ajust, semblant al que ja havia enviat i que li va ser denegat pel govern estatal, per poder tornar a aspirar al crèdit ICO de pagament a proveïdors. El canvi més significatiu en el nou pla és que la revisió del cadastre, que amb el pla denegat s'havia previst pel 2015, i que en canvi, amb el nou pla que es va aprovar ahir s'avançarà un any. Amb aquesta mesura, segons els càlculs que ha fet l'Estat, Anglès incrementarà els ingressos d'aproximadament en 250.000 euros, que s'hauran d'afegir al milió cent mil euros que havia previst ingressar el 2014 sense la revisió cadastral.

L'equip de govern (PAU), d'altra banda, continua perdent efectius, ja que ahir al matí va presentar la renúncia el primer tinent d'alcalde, Xavier Vilamitjana, responsable de Governació, Medi Ambient, Personal i Policia. Ahir no va assistir al ple. Segons l'alcalde, Pere Espinet, perquè estava treballant. Espinet va assegurar que no hi ha cap malestar al si de l'equip de govern, malgrat que, amb Vilamitjana, ja són tres els regidors que han presentat la renúncia. A diferència d'Espinet, Vilamitjana sí que va insinuar ahir desavinences, tot i que no va voler entrar en detalls. Va assegurar, però, que més endavant explicarà els motius de la seva renúncia. Fa setmanes també va renunciar al càrrec el regidor de Benestar Social, Jaume Creus, i abans, Concepció Gelada.

El regidor d'Hisenda, Esteve Callís, va explicar que el nou pla d'ajust s'ha de presentar abans del dia 15 d'aquest mes.

LA XIFRA

250.000
euros
es calcula que ingressarà l'Ajuntament el 2014 amb la revisió del cadastre, que s'avança un any.

LA FRASE

La nostra gent és molt noble, perquè podrien haver continuat sense fotre res
Pere Espinet
Alcalde d'anglès

Carregant contra l'oposició

El nou regidor de Cultura, Antoni Simon, va prendre possessió del càrrec ahir en substitució de Concepció Gelada. El seu nomenament era el primer punt de l'ordre del dia. Espinet va carregar contra l'oposició per haver fet circular rumors de desavinences i va elogiar els regidors que han plegat destacant-ne la “noblesa”. “Podrien haver continuat sense fotre res, com els regidors del govern anterior, però són nobles”, va dir. També es va aprovar per unanimitat el nou pla d'ajust i el reconeixement extraordinari de crèdits, amb l'únic vot en contra del PSC. Malgrat tot, el portaveu de CiU ahir al ple, Xevi Ferrer, va explicar que es va votar favorablement per responsabilitat, tot i que de les 120 factures no consignades, segons va dir, 100 es van presentar a l'Ajuntament passades les eleccions i per tant, en el mandat actual. Callís, però, va ser contundent en considerar responsables de la disbauxa financera els anteriors governs de CiU i PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona