Administracions

administracions

Riells contractava familiars i pagava el telèfon a veïns

La Sindicatura de Comptes ha analitzat el període 1999-2007 i ha trobat irregularitats greus en la gestió municipal

La comptabilitat la portava una empresa privada, en contra de la normativa

La Sindicatura de Comptes ha fet públic l'informe de fiscalització de l'Ajuntament de Riells i Viabrea que posa de manifest nombroses irregularitats, en gairebé tots els àmbits. L'informe analitza part de dos mandats (1999-2003 i 2003-2007) en què va ser alcalde Josep Ferrer (CiU), dels quals es desprèn un desgavell considerable.

Entre les irregularitats greus, que van ser advertides per la secretària interventora sense que se li fes cas, figuren la contractació directa i per la via d'urgència de tres treballadors que tenien “una relació de parentiu de primer grau amb regidors de la corporació”. La mateixa secretària va advertir, l'octubre del 2003, que dues línies de telèfon que pagava l'Ajuntament no corresponien a la corporació sinó a particulars. Va iniciar els tràmits per posar fi a aquesta pràctica irregular i el 2004 els particulars que gaudien del telèfon “van reintegrar 2.756,62 euros per la despesa pagada per l'Ajuntament entre 1999 i 2003”.

La sindicatura ha detectat greus deficiències de control intern a l'Ajuntament en el període analitzat, “que posen en dubte la integritat, fiabilitat i legalitat de les operacions efectuades”. Exposa que la gestió de la documentació comptable de l'Ajuntament la portava a terme una empresa privada (Cànovas Assessorament i Gestió SL) quan d'acord amb la normativa la fiscalització interna, la comptabilitat i la tresoreria són funcions reservades a funcionaris. La persona que feia d'interventor fins al 2003 “cobrava mensualment una factura per assessorament, addicional al sou”, contravenint la normativa. A més, no consta cap factura, sinó que només es comptabilitzava la despesa. També es detalla que les retribucions dels càrrecs electes “es van realitzar sense retencions de l'IRPF fins a l'octubre del 2003 i sense cotitzar a la Seguretat Social”.

L'informe detalla moltes més irregularitats, com ara que en els exercicis 2002 i 2003 les llicències d'obres les concedia “l'anomenada comissió d'obres, la qual no existeix formalment com a òrgan municipal” i que l'empresa Obres i Serveis Riells i Viabrea SL va ser la principal proveïdora de l'Ajuntament sense cap expedient de contractació.

El nostre grup va denunciar les irregularitats el 2005 en veure un informe d'una secretària que era demolidor
La mateixa disbauxa feia que internament no es portessin les coses ordenades
Josep Maria Bagot
portaveu d'ERC A l'ajuntament
És difícil dir fins on és responsabilitat política i fins on del que era secretari
Josep Manel Tarrida
alcalde de Riells i viabrea (ciU)
Ho hem tallat de soca-rel: el 2012 ningú facturarà més del que tingui contractat; el 2011 no vam tenir temps de reacció

La despesa social pujarà un 300% el 2012

Els comptes del 2011 encara no estan tancats i s'està treballant en el pressupost del 2012. “Mai havia trobat una cosa com aquest ajuntament”, va dir ahir l'alcalde, Josep Manel Tarrida. Va avançar que la xifra de dèficit serà “força alta” i que el deute a proveïdors puja a 1,6 milions. “El pressupost serà molt restrictiu i l'únic que incrementarem serà la despesa de serveis socials, que puja un 300%. També va dir que l'Ajuntament no necessita tant de personal: “Hem demanat una valoració dels llocs de treball per decidir què hem de fer”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona