Administracions

administracions

L'Ajuntament de Bolvir es paga la nova escola

També ha sufragat pisos de protecció oficial i un col·lector de la xarxa d'aigua

L'Ajuntament de Bolvir no vol esperar a les subvencions de la Generalitat i s'ha pagat l'escola que cedirà al Departament d'Ensenyament. L'alcalde, Bartomeu Baqué (Endavant Cerdanya), diu que el seu municipi s'hi juga molt i que li calen serveis bàsics per frenar l'èxode de gent jove. L'obra puja a un total d'1 milió d'euros –el pressupost municipal és d'1,3 milions d'euros– i la població en edat escolar del municipi és d'una cinquantena d'infants. Les obres s'adjudicaran el mes vinent i, al mateix edifici, hi haurà també una llar d'infants.

Però el dinamisme d'aquest Ajuntament de la Cerdanya no s'acaba aquí. I és que, ara, ha enllestit la construcció de set pisos de protecció oficial que aviat cedirà en règim de lloguer amb opció de compra. En aquest cas, la inversió ha estat de 800.000 euros i només ha tingut una ajuda de 25.000 euros de la Diputació de Girona per fer el projecte.

A part, el govern local que presideix Baqué acaba de signar un conveni amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per executar amb càrrec a l'Ajuntament la construcció del col·lector en alta de la xarxa d'abastament d'aigua potable del municipi. És una obra molt important per a Bolvir, perquè de la millora de la xarxa de distribució d'aigua potable li depèn poder continuar concedint noves llicències d'obres. L'alcalde ha explicat que el seu consistori pot fer d'administració superior perquè ha dut i està duent a terme una bona gestió dels recursos que té, i sobretot pels aprofitaments urbanístics que té de les vuit urbanitzacions que durant els últims anys s'han dut a terme al municipi. Bolvir té censades unes quatre-centes persones, més de dues-centes de les quals hi tenen la primera residència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona