Administracions

ISIDRE FONT I COROMINAS

ALCALDE D'OSOR

“Tenim el lloc ideal per fer un geriàtric”

L'Ajuntament d'Osor aposta perquè la residència de gent gran que falta a la Selva interior es faci al municipi

Les obres per fer els serveis del carrer Major no es podran dur a terme aquest any

L'alcalde d'Osor
explica en aquesta entrevista que, tot i que la població s'ha anat estabilitzant (té 450 habitants), la manca de feina ha provocat un constant degoteig de gent. El món laboral osorenc es limita actualment a l'aprofitament de la riquesa forestal, una fàbrica de mobles i una empresa de bijuteria.

Fa disset anys que Isidre Font és alcalde d'Osor i en aquest mandat és el primer en què hi ha dues llistes (CiU, al govern, i els tres regidors d'Unió i Força Osonenca, a l'oposició). El principal maldecap del municipi, explica, és l'aïllament, i busca fórmules per atreure inversió al municipi.

Hi ha molt d'atur al municipi?

Sempre havíem estat força bé, però ara, com a tot arreu, ha pujat molt. El municipi té 450 habitants, molt poca indústria, gairebé gens...

Què ha provocat aquest aïllament?

Fa anys, per anar a Sant Hilari, o passaves per Hostalric, Breda i Arbúcies, o havies de passar per Osor. Ara tothom passa per l'eix. Abans fins i tot per anar a Vic era més ràpid passar per Osor, tot i que hi estaves molta estona. Molta gent que hi venia de pas ara ja no hi ve, tot i que encara hi ha els nostàlgics, perquè val a dir que la carretera és molt maca, segur que és de les més maques de Catalunya.

Quins projectes tenen?

Ens plantegem què podem fer, i teníem intenció de fer un geriàtric, el que passa és que no és tan fàcil.

El que falta a la Selva interior?

Sí. Tots els municipis veïns diuen que és millor el seu poble, i sempre insisteixen en les comunicacions, però estem parlant de distàncies molt curtes... Nosaltres estem redactant el POUM, i tenim un lloc que està molt bé, sobre el poble. He anat a reunions a Barcelona per veure si es podria fer un centre de dia de la franquícia de Catalina Hoffman. Ho hem buscat tot, però és molt difícil trobar gent que vulgui invertir.

Què preveu el nou POUM?

Quan es va començar a treballar-hi era quan tothom construïa. Havíem previst una zona per a habitatges que s'ha hagut de reduir. D'altra banda, és important que es vagin rehabilitant les cases antigues, perquè la gent s'ha decantat cap a la part nova del poble, a l'altre costat de la riera, on toca més el sol, però cal que les cases antigues es vagin rehabilitant.

Té gaire endeutament el poble?

Ens ha costat posar els comptes al dia perquè no teníem secretari, vam contractar Xaloc i ens pensàvem que seria més ràpid, però ja fa tres anys. Gairebé ja ho tenim tot al corrent, estem estudiant els plans de viabilitat. El deute a proveïdors és molt baix, pràcticament ho tenim al dia, i l'endeutament és del 38%.

Què ha passat amb l'obra del carrer Major, que fa tant de temps que està pendent?

Aquest any s'hi preveia fer la inversió, que puja a un milió d'euros, i el 10 de febrer es va aprovar, però segurament aquest any no podrem fer-ho, tot i que fa temps que sabem que està pendent. S'han de fer tots els serveis, i al seu moment, en comptes de fer aquesta obra, com que la gent anava a l'altra banda del poble i es va generar un carrer, vam estimar-nos més arreglar el carrer Països Catalans, que és el nou.

Diu que caldran mesures d'austeritat?

Encara no hem aprovat el pla de sanejament, però haurem d'aplicar alguna mesura d'estalvi. De llum paguem cada mes 3.300 euros. Hem de mirar què podem fer a les instal·lacions municipals, o veure si haurem d'apagar alguns llums.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona