Administracions

administracions

Volen la caserna de Sant Joan de les Abadesses, però més barata

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses sosté que el preu de 450.000 euros que el govern espanyol li demana per l'antiga caserna de la Guàrdia Civil del municipi no es correspon amb la realitat dels preus del mercat dels habitatges rehabilitats en aquesta zona de la comarca del Ripollès. Segons l'alcalde, Ramon Roqué (PSC), un preu més just seria una quart part d'aquesta quantitat aproximadament. Aquesta setmana, però, Roqué tindrà un estudi dels costos de rehabilitar els deu pisos que hi ha a l'immoble, situat a la travessera de la C-38, i del finançament tant d'aquestes obres com del preu que s'ha de pagar al govern espanyol.

Amb aquests estudi de costos a les mans, l'alcalde de Sant Joan de les Abadesses es desplaçarà a Madrid per negociar directament la rebaixa del preu que el govern espanyol reclama pel traspàs de l'edifici. “En cap cas, pot ser superior a la quantitat global que en traurem de la promoció”, ha sentenciat l'alcalde.

Ramon Roqué espera que els negociadors entenguin les raons del govern local santjoaní. “Ells són conscients que l'edifici es va deteriorant pels anys que fa que està tancat i que no volen fer-hi res”, ha recordat.

La Guàrdia Civil va deixar la caserna de Sant Joan de les Abadesses fa una vintena d'anys. Des d'aleshores està tancada i l'Ajuntament ja fa anys que negocia amb les autoritats espanyoles d'Interior per poder adquirir-la i rehabilitar els pisos.

L'edifici està situat estratègicament, molt a prop de l'antiga colònia Espona i, per tant, molt a prop del centre del poble, i a peu de la carretera general que uneix Sant Joan de les Abadesses amb Ripoll i amb Camprodon i Olot. Segons Ramon Roqué, les properes setmanes seran claus per desencallar el tema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona