El govern de Sentmenat aprova un pla de sanejament i un crèdit que ajorna el dèficit més enllà del 2012

L'oposició hi vota en contra perquè «hipoteca» els comptes i apujarà un 4% les taxes

La liquidació del pressupost municipal del 2008 ha deixat un dèficit de 381.000 euros, motiu pel qual la Diputació ha col·laborat amb el consistori per redactar el pla de sanejament, que proposava quatre alternatives. L'opció escollida preveu un crèdit sindicat amb tres entitats financeres de prop d'1 milió d'euros, i que no es començarà a pagar fins al 2012. Fins aleshores, només els cobraran els interessos de la carència.

L'alcaldessa, Núria Colomé, ha justificat que «es tracta d'un instrument per poder fer front a la crisi sense deixar de realitzar les inversions» que el poble necessita. L'economia municipal s'ha ressentit notablement amb la davallada de la construcció. De fet, la regidora d'Hisenda, Montse Cano, admetia a final de l'any passat que molts constructors, a més, els demanaven que els retornessin els diners de les llicències d'obres.

L'oposició, empipada

CiU en va tenir prou amb la majoria absoluta per aprovar el pla, tot i que l'oposició (PSC, ERC i ICV) hi va votar en contra i el PP es va abstenir. El portaveu dels socialistes –primer grup de l'oposició–, Josep Vilaró, denunciava ahir que «s'ajorna la major part de l'endeutament fins al 2012, de manera que el govern municipal que surti escollit un any abans es trobarà uns comptes hipotecats». Els socialistes han demanat que s'ajornin les obres del complex esportiu –amb piscina coberta– i es cobreixi, en tot cas, la piscina actual; però el govern aposta per tirar-lo endavant perquè es tracta d'un dels projectes de mandat. L'oposició critica també que en el pla financer es prevegi apujar les taxes municipals un 4%.

Acord per l'escola bressol el 2010

Malgrat les discrepàncies sobre la manera d'afrontar l'endeutament, els cinc grups municipals van aprovar per unanimitat l'adjudicació provisional de les obres de la futura escola bressol municipal a Can Baixeres. El centre s'anomenarà Sentmenuts, estarà situat a la confluència del passeig de Pal amb el carrer Miguel de Cervantes, i tindrà capacitat per a 102 alumnes d'entre 0 i 3 anys. El cost de les obres supera el milió d'euros, i l'empresa tindrà –segons el plec de condicions– nou mesos per enllestir-les. El govern municipal treballa amb l'objectiu que l'equipament comenci a funcionar el curs 2010-2011, «posar fi tan aviat com sigui possible al dèficit de places d'escola bressol que el municipi té des de fa anys». El projecte és obra de l'estudi Parramon Tahull Arquitectes, que va guanyar el concurs públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona