Administracions

segrià

Ciutats de Lleida s'uniran per adquirir béns i serveis

La Diputació crearà una central de compres per invertir en vehicles, mobiliari i electricitat a millor preu

L'organisme de recaptació provincial assumiria les negociacions amb els proveïdors

La Diputació de Lleida crearà una central de compres perquè els ajuntaments i consells comarcals de Ponent puguin comprar a l'engròs béns i serveis a millor preu i generar un estalvi en les arques municipals.

El president de la Diputació, Joan Reñé, va explicar ahir aquesta proposta als alcaldes de les capitals de comarca i va concretar que l'adquisició de mobiliari urbà, vehicles industrials per a les brigades, negociar contractes d'electricitat o altres serveis es podrien negociar conjuntament.

La fórmula, habitual en el sector empresarial, és pionera a l'administració i Reñé va explicar que estudien posar-hi en marxa diverses possibilitats. Una seria que l'Organisme de Recaptació de Tributs de la mateixa Diputació, que ja disposa dels recursos dels municipis, podria assumir aquest servei de central de compres. Una altra opció passa perquè des de l'ens provincial es negociï amb diversos proveïdors i es traslladi a l'Ajuntament comprador la millor oferta. Reñé va afegir que els serveis jurídics i econòmics treballaran en aquestes línies, ja que tampoc no es volen trencar les relacions que els ajuntaments tenen amb els seus habituals proveïdors i que en molts casos són empreses locals.

La trobada del president Reñé amb els alcaldes de les capitals, que a partir d'ara serà trimestral, va servir també per començar a tractar la possibilitat de mancomunar serveis entre pobles i ciutats per estalviar, oferir auditories de personal i organització perquè els ajuntaments siguin més eficients i coordinar millor l'oferta turística d'interior i dels Pirineus, així com negociar la millora d'infraestructures, ja que la Diputació, segons Reñé, haurà de reduir inversions durant un o dos anys.

LA XIFRA

2
milions d'euros
és la quantitat que estalviarà la Diputació per dedicar-los a ajuts directes dels municipis.

Ajuts per al manteniment d'equipaments

La corporació provincial destinarà dos milions d'euros del pressupost de l'any vinent a una nova línia d'ajuts als ajuntaments i, concretament, per al manteniment d'equipaments públics, com centres educatius, de salut o esportius. Els ajuts seran directes i inclouran una segona línia per a les capitals de comarca que han d'assumir despeses extraordinàries per prestar serveis supramunicipals, és a dir, per aquells equipaments que donen servei als pobles de la resta de comarca, segons va explicar Joan Reñé.

Els dos milions d'euros sortiran de l'estalvi de la mateixa Diputació, previst en el pla d'austeritat que té en marxa la institució i que inclou la supressió d'ens autònoms i de la reducció de despesa corrent, càrrecs eventuals i inversió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona