Administracions

JOSEP PALOS

ALCALDE DE SANT PAU DE SEGÚRIES (CIU)

“Intentarem polir el bipartidisme”

Palos s'estrena al càrrec i en l'activitat política i per això diu que aquests dies són encara per situar-se

Vol ser fidel al seu lema de campanya “Mantenir i embellir” per millorar l'aspecte dels espais públics

Josep Palos (camprodon, 1956) no havia estat mai vinculat a la política, sí al moviment associatiu del poble. Ha estat treballador de banca durant trenta anys, en diverses sucursals de les comarques gironines. És independent per CiU, perquè, segons diu ell, s'hi van posar bé.

Vostè és novell en la política. Com valora aquestes primeres setmanes?

Han estat i són encara dies de molta feina i més encara per a nosaltres. Ens estem posant al dia i veient els límits fins on podem fer coses.

Com s'han organitzat i quina dedicació tenen?

L'únic amb dedicació exclusiva sóc jo. Un dels altres regidors de l'equip de govern, que té força llibertat horària a la seva feina, és el que més hi és, de la resta de gent del grup que ve a hores.

Com s'han trobat l'Ajuntament?

Sabíem com estava i l'equip sortint ens ho havia dit. Està sanejat. No hi ha cap deute, quant a crèdits. Sí que hi ha algunes obres que cal pagar com ara el nou col·lector, del qual hem d'assumir la meitat del cost, uns 300.000 euros. També hi ha algunes obres de darrera hora, com el cobriment de contenidors. Estem buscant recursos, i ja ens en sortirem.

Han hagut d'aturar algun dels projectes?

No. L'últim inclòs al Puoisc, però, que és la remodelació de la sala polivalent del Molí, no el podem tirar endavant tal com estava previst, perquè hauríem de tenir la meitat dels 300.000 euros que costa. No renunciem, però, a la subvenció, i l'aprofitarem per rentar-li la cara. Ara, estem adaptant l'estudi de l'obra.

I el pavelló vell?

És de l'Incasol, que el va adquirir per enderrocar-lo i fer-hi pisos de protecció. Però, per la conjuntura actual, el projecte ha quedat aturat. El pavelló nou s'havia de fer on hi ha l'antiga fàbrica Llaudet. No es farà d'avui a demà. El vell ara l'arreglarem. És dels més vells de les comarques gironines i no s'hi ha fet gaire res.

Quins són els projectes que tenen sobre la taula?

Sabem que és molt difícil que puguem fer obra nova important. Per tant, tal com dèiem durant la campanya, el nostre objectiu és mantenir i embellir. Volem fer utilitzables tots els equipaments que tenim i sobretot mantenir en bones condicions tots els espais urbans. Tenim la mania d'embellir allò que es veu. Tot es definirà, però quan sapiguem de quants diners podem disposar. Entre altres coses, volem arreglar els carrers, diferenciar la part històrica de la més nova... Farem fins allà on puguem.

S'ha estrenat com a alcalde fa poc, però ja ha d'afrontar un conflicte difícil com és el del tancament nocturn del CAP de Camprodon. Què en pensa?

Mirat fredament no ens afecta tant com a la resta de municipis de la vall de Camprodon. Entenem la seva postura, però, i els fem costat.

Bartomeu Sau havia estat alcalde convergent durant molt anys. Vostès en són la continuïtat?

Sí, i la prova és que està a la nostra llista i ens ajuda molt. És el primer suplent.

Com valora l'aportació de l'oposició?

Els del PSC no hi són perquè no es van tornar a presentar. CiU i l'altre grup independent a l'oposició ens vam presentar amb les mateixes idees i, per això, espero que no hi hagi mala oposició. Ara bé, nosaltres tenim la intenció de fer desaparèixer els dos bàndols a dins de l'ajuntament i, si no ho aconseguim, com a mínim intentarem polir el bipartidisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona