Administracions

SÍLVIA ORRIOLS

ALCALDESSA DE LLÍVIA (CIU)

“Tractem molt amb França”

Diu que han integrat en el govern l'únic regidor de l'oposició perquè comparteixen la visió de poble

El nou centre és prioritari

Nascuda a Llívia el 1973 i enginyera geològica que fins ara ha treballat de cap d'obres, va entrar en política fa quatre anys amb una llista independent amb el suport del PSC i va estar a l'oposició. Ara s'ha presentat com a independent per CiU i és alcaldessa. Havia ostentat la vicepresidència del Patronat de Turisme de la Cerdanya.

Com valora aquestes primeres setmanes en el nou càrrec?

Intenses. Som un equip de gent que s'estrena en la gestió del nostre Ajuntament i estem intentant ficar-nos al dia de tots els temes del consistori al més aviat possible, sense deixar cap dels problemes del dia a dia. És complicat, perquè estem en plena època turística, però tenim molta il·lusió i confiança.

Vostè s'havia presentat a les eleccions anteriors com a independent i ara per CiU? Per què aquest pas?

En les passades eleccions ens vàrem presentar com a Independents de Llívia, sota el paraigua de PM. En aquestes hem anat com a Independents de Llívia amb coalició amb CiU. I és que l'esperit del grup segueix sent el mateix: treballar per Llívia, pels seus veïns, pel seu comerç, ramaderia, sector turístic, paisatge... i fer de Llívia el poble que es mereix.

Ha fet un govern d'unitat?

De nou regidors de la vila de Llívia, el nostre grup en té vuit i, per això, hem convidat el regidor de l'oposició, Ramón Prat, a treballar amb nosaltres. Com que ell vol fer coses per Llívia, no ha tingut cap mena de problema a acostar-se al nostre plantejament.

Com afronta l'Ajuntament de Llívia la difícil situació econòmica i financera que és general en tots els ajuntaments?

La situació econòmica de l'Ajuntament no és bona, bé, és molt dolenta, però creiem que hi ha maneres de fer coses prioritzant accions, duent a terme una bona gestió econòmica i, sobretot, amb molt seny. No es època de grans obres, però sí que s'ha de mantenir i arreglar tot el que tenim, buscant opcions que ens permetin un estalvi.

Com viuen com a institució la situació geogràfica peculiar, d'illa enmig de territori nord-català?

És una situació que la gent de Llívia trobem normal. Si tota la vida has viscut a Llívia, tens moltes anècdotes per viure rodejat de territori nord-català sota administració francesa. Amb assumptes que s'han de tractar amb ajuntaments veïns, en el nostre cas, significa tractar amb França. L'administració, que normalment és lenta, s'alenteix encarà una mica més. Però en tot allò que fa referència al dia a dia tenim molt bones relacions: ens deixem materials, organitzem curses comunes, etc.

La Cerdanya ha de tenir una llei pròpia com la Vall d'Aran?

No com la Vall D'Aran, sinó la nostra pròpia llei, ja que som una comarca dividida en dos estats, en dues províncies, i hem de fer tràmits a Girona, Olot, Ripoll, Lleida, Tremp, la Seu D'Urgell, Manresa... La gent no sap a on anar. No podem seguir així.

Quins són els projectes que volen impulsar durant aquests quatre anys i en quins ja estan treballant?

Ara estem treballant en tres projectes que creiem que són molt important per a Llívia. Són l'escola nova, perquè un dels edificis que ocupa l'escola actual té greus mancances; el Museu Municipal de Llívia, que englobarà la famosa farmàcia i per al qual ja tenim l'obra adjudicada i estem esperant un finançament d'alguna entitat bancària, i les obres de reforma i manteniment de l'edifici del pavelló municipal, que voldríem fer durant la tardor vinent.

I els de futur?

A partir d'aquí estem treballant amb més projectes, però per culpa de la situació econòmica és molt difícil, ara mateix, saber quins podrem arribar a executar o, simplement, començar a impulsar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona