Administracions

NARCÍS GASULL

ALCALDE DE VENTALLÓ (IPV-PM)

“El pla general ha estat el més dur”

Gasull anuncia que no es tornarà a presentar perquè el seu projecte personal era de només quatre anys

Es mostra content del resultat, tot i que lamenta les crítiques rebudes per la tramitació

Amb data de caducitat
L'alcalde de Ventalló afirma que des del moment que es va presentar a l'alcaldia havia pactat amb la seva família que aquest projecte tindria data de caducitat i seria de quatre anys. Tot i això, recomana a tothom treballar per al municipi en algun moment per veure l'Ajuntament des de dins.

Quin balanç personal i professional fa d'aquest mandat?

El balanç general ha estat més que positiu. L'experiència personal m'ha enriquit. Agafant el programa de fa quatre anys, hem complert els objectius. Sobretot per la feina feixuga que suposa un pla urbanístic, que ha estat dur, fins i tot demanant dimissions, la meva i la del regidor d'Urbanisme, que hi ha dedicat molt i crec que li haig d'agrair.

El resultat del pla urbanístic ha estat bo al final?

N'estic content, amb una aprovació unànime a l'Ajuntament i també aprovat per Urbanisme. L'hem treballat molt, fins i tot amb consultes externes als redactors del POUM, per estar convençuts que estàvem anant pel bon camí. Va ser dur en el sentit que hi ha gent que ha explicat versions contràries a la que nosaltres explicàvem en reunions per nuclis. Han fet confondre la gent per fer-ne un ús particular i no pensant en el municipi.

Les crítiques es mantenen?

S'han anat diluint. Ha quedat la gent de la plataforma, que al principi van fer una feina en positiu però que després no van voler explicar les coses com es feien. Hi ha hagut una mica d'enfrontament al poble però algunes crítiques molt dures han sobrepassat fins i tot la legalitat. Han sigut fora de context les crítiques.

Com ha quedat al final el pla?

Es desenvoluparan tres sectors. El creixement serà d'unes trenta cases i escaig per a cada sector en vint anys. A més, els nuclis petits creixeran entre zero i cinc cases. El problema és que vam presentar un POUM de màxim, i la interpretació que en van fer alguns va ser brutal.

Es tornarà a presentar en les eleccions del maig?

No em tornaré a presentar perquè en l'àmbit familiar i de grup vam decidir que només hi seria quatre anys. Han estat quatre anys que m'he pogut dedicar al meu municipi i això m'agrada. Em sento satisfet d'haver dut a terme els projectes que tenia.

Ha preparat el relleu, doncs?

No, el relleu no. Ara, a principi d'any, tindrem les primeres reunions per veure qui té el temps i la dedicació per tirar-ho endavant.

Quins són els projectes que més il·lusió li ha fet tirar endavant?

Estic més content de les tres coses principals i que teníem clar que s'havien de fer: el pla general, la llar d'infants i la nova escola.

I els que ha trobat a faltar?

No tinc recança d'haver deixat alguna cosa per fer. M'agradaria haver pogut aconseguir la minideixalleria, que per una badada administrativa haurem d'esperar, i tenim pendent l'Agenda 21.

Què en pensa del pla especial dels Aiguamolls?

Em sembla que el problema és econòmic. És a dir, el que no pots fer és treure uns terrenys a algú i no compensar-li. A nosaltres ens afecta poc però hem donat suport al grup d'alcaldes que s'hi oposa.

I dels parcs eòlics?

Va ser una sorpresa quan vam arribar trobar-nos sobre la taula el parc eòlic. Nosaltres donem suport a l'opció del Consell Comarcal.

La C-31 també ha portat polèmica.

Quan vam arribar ja estava aprovada i hi teníem molt poc a dir. Ara, un cop feta pensem que potser hi hauríem dit alguna cosa més però era molt necessària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona