Administracions

administracions

El Camp i l'Ebre rebran 33 milions del PUOSC el 2011

La majoria de les subvencions del govern es destinen a la millora de carrers i es prioritzen els municipis petits

La reforma del mercat d'Alcanar serà una de les principals actuacions

El govern de la Generalitat va aprovar ahir una nova anualitat d'un dels principals programes de subvencions per a municipis, el Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). En total, durant l'any vinent, els municipis del Camp i de l'Ebre rebran més de 33 milions d'euros per finançar en part projectes per valor de 78 milions d'euros. Aquesta serà la quarta anualitat que reben els ajuntaments del PUOSC 2008-2012, que en total suposarà l'aportació, durant els cinc anys de durada, de 814 milions als municipis catalans. Segons el Departament de Governació i Administracions Públiques, els projectes subvencions més habituals seran els de pavimentació o urbanització de carrers, a banda que es continuaran prioritzant els municipis de menys de 1.000 habitants.

22 milions al Camp

Els ajuntaments del Camp de Tarragona rebran l'any que ve 22,6 milions d'euros a través del PUOSC, un 14% de l'import total pressupostat pel govern català. El programa on es concentren la meitat de les subvencions (11,6 milions) és el general. El segon import més important es farà arribar a través de la Diputació de Tarragona (4,8 milions d'euros), mentre que el programa de dinamització i equilibri territorial repartirà 3,7 milions entre els municipis de la regió.

La subvenció més important durant l'any vinent se l'emportarà la ciutat de Tarragona, que rebrà 910.000 euros per a la reforma interna de l'edifici de l'ajuntament. Un bon gruix de les aportacions del govern es quedaran als consells comarcals. Així, el del Priorat rebrà 750.000 euros per millorar el seu programa de recollida de residus, i el de la Conca de Barberà ingressarà un ajut de 650.000 euros per a la instal·lació de contenidors soterrats.

A les Terres de l'Ebre es finançaran amb el PUOSC un total de 55 actuacions, que rebran una subvenció de 10,6 milions d'euros i que en conjunt suposen una inversió de 23,9 milions d'euros, que contribuiran a l'activació de l'obra pública. “Tot i la crisi, el Departament de Governació no ha retallat les subvencions al món local, perquè som coneixedors de les dificultats que pateixen i de la importància d'aquestes actuacions per al manteniment de l'activitat econòmica”, va dir el director dels serveis territorials de Governació a l'Ebre, Carles Pasqual. Entre els projectes que s'abordaran amb els recursos del PUOSC destaca la reforma del mercat d'Alcanar com a equipament comercial i sociocultural, amb una subvenció de 720.000 euros; l'auditori municipal de la Ràpita, que rebrà 704.000 euros, i la construcció dels centres de dia de Bot i Corbera d'Ebre, amb 342.000 i 300.000 euros respectivament. Pel que fa a la tipologia de les obres que s'executaran amb la subvenció del PUOSC el 2011, Pasqual va destacar que un 60% corresponen a urbanitzacions i serveis; un 16,3% es destinaran a equipaments esportius; un 14,5% seran per a equipaments culturals, i un 5%, per finançar projectes ambientals.

LA XIFRA

720.00
euros
és la subvenció que rebrà la reforma del mercat d'Alcanar com a equipament comercial i sociocultural

LA XIFRA

910.855
euros
és la subvenció més elevada del PUOSC el 2011 al Camp. Serà per la reforma de l'ajuntament de Tarragona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona