El ple de Sabadell aprova l'ampliació del fons municipal contra la crisi fins als 2,6 milions

El govern i el PP van donar suport a una moció de CiU per habilitar aparcaments provisionals en solars pendents d'edificar

El govern socialista va proposar en el ple que es destinessin 2,1 milions del romanent pressupostari de l'any passat a reforçar el paquet de mesures de formació ocupacional i els ajuts i beques dels serveis socials. En conjunt, amb els 500.000 euros inicialment previstos, el fons anticrisi assolirà els 2,6 milions. I el tinent d'alcalde de Serveis Centrals i Hisenda, Joan Manau, va refermar la «voluntat d'arribar a acords amb els altres grups i els agents socials».

El PSC fa setmanes que negocia les mesures contra la crisi amb el PP i ICV-EUiA. Però els ecosocialistes, que van lloar la mesura, es van abstenir perquè l'equip de govern va incloure en el mateix dictamen altres canvis de pressupost i 12 subvencions nominatives que no compartien en conjunt. També es van abstenir els regidors de l'Entesa i el d'ERC, Magí Rovira, que no entenia el «ball de xifres» del romanent (d'entrada apareixien només 272.789 euros però Manau va calcular la partida en 3,98 milions). CiU, amb arguments similars, hi va votar en contra.

Solars de zona blava

Després d'introduir-hi algunes esmenes, els regidors del PSC van votar a favor d'una proposició de CiU perquè el consistori negociï amb els propietaris que no tinguin previst edificar a curt termini en els seus solars l'ús dels espais com a zones blaves provisionals. El portaveu de CiU, Carles Rossinyol, va argumentar que «resoldrà temporalment els problemes d'aparcament» i «serà interessant per als propietaris», que podrien estalviar-se el manteniment dels solars i rebre exempcions en la taxa de l'IBI. El portaveu del PSC, Joan Carles Sánchez, va destacar que la mesura és «compatible amb els usos urbanístics» i no costarà diners, ja que la inversió per condicionar els espais aniria a càrrec de l'empresa concessionària de la zona blava. El PP hi va donar suport, ERC es va abstenir i ICV-EUiA i l'Entesa van votar-hi en contra perquè afavoreix el vehicle privat.

L'aigua puja un 3,8% de mitjana

El ple va aprovar les tarifes de subministrament d'aigua per aquest any, que pugen una mitjana d'un 3,8%. L'increment, segons el regidor de Sostenibilitat, Ricard Estrada, és necessari per conscienciar sobre l'estalvi, tot i que el consum es va situar l'any passat en una mitjana de 100 litres per persona i dia, inferior a la catalana. La pujada serà inferior en aquells municipis que consumeixen menys aigua. D'aquí que s'hagi creat un nou tram de consum de fins a 6 m³ mensuals, en què l'increment equival només a l'IPC català (1,6%). Per als consums de fins a 10 m³, la pujada serà del 3%, mentre que als grans consumidors se'ls aplicaran encariments superiors. L'Entesa i ERC, que van qüestionar l'increment mitjà per sobre de l'IPC, es van abstenir en la votació.

El PSC tomba els textos pels gitanos i els autistes

Amb l'argument que ja s'estan fent accions per al ple reconeixement del poble gitano i per millorar l'atenció dels malalts d'autisme, el PSC va votar contra les mocions que ICV-EUiA i l'Entesa, respectivament, havien defensat en el ple. Després de tombar el text pel reconeixement de la identitat i el foment de la cultura i la llengua gitana, l'alcalde, Manuel Bustos, va prendre la paraula per recordar que ahir –amb motiu del dia internacional del col·lectiu– la bandera gitana onejaria a l'Ajuntament i s'inauguraria una placa commemorativa a la font dels Gitanos. Pel que fa al text per millorar l'assistència als autistes, que l'Entesa havia registrat la setmana passada, el regidor Joan Manau va revelar, com a president del patronat de la Fundació Barnola, que al març van aprovar cedir una propietat a l'associació Xiprers. Manau va justificar el vot negatiu amb ironia: «Compartim tant la moció que hi votarem en contra perquè la trobem innecessària.»

Unanimitat pel Tramvallès

Quan ja s'havien superat les cinc hores de ple, els cinc grups van aprovar per unanimitat una moció presentada per ICV-EUiA de suport a la proposta del tramvia comarcal (Tramvallès) elaborada per l'Associació per la Promoció del Transport Públic (PTP), que ja té el suport dels consistoris de Terrassa, Sant Cugat, Rubí, Palau-solità o Badia del Vallès. També per unanimitat va prosperar una moció perquè tots els grups polítics disposin de més documents per preparar les comissions municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona