Dimiteix el primer tinent d'alcalde de Castellbisbal en ser acusat d'haver-se lucrat del seu càrrec

CiU diu que el govern va comprar mobles a una empresa vinculada amb Rabella

«Renuncio perquè torni la tranquil·litat al municipi i es posi fi a la crispació», va assenyalar Rabella, que va acusar l'oposició d'haver-se dedicat els últims dos anys a a criticar-lo i insultar-lo. El regidor de TxC va defensar la seva honestedat i va assegurar que ara es veurà la feina «molt ben feta» que s'ha fet en aquest mandat. Rabella va destacar que a partir d'ara continuarà treballant des del partit independent, del qual es considera «un més». Malgrat aquest afer, l'alcaldessa va defensar que el pacte de govern es manté. «És un pacte sa i tinc plena confiança en TxC i ERC», va subratllar Conde. A més, va assegurar que han estat dos anys «molt durs», plens d'acusacions i atacs anònims amb l'objectiu de trencar el pacte.

El detonant d'aquesta renúncia, però, va començar el 6 de febrer. La junta de govern va adjudicar provisionalment el subministrament de mobiliari per un import de 21.433 euros, més 3.430 euros en concepte de contracte i d'IVA, a l'empresa Render Zone Espais SL, amb seu a Castellbisbal. «Havia descuidat les meves empreses a causa de la feina a l'Ajuntament», va admetre Rabella. El regidor va subratllar que aquesta «desídia» va ser clau per no estar assabentat que un comercial seu, assetjat per la crisi immobiliària, havia venut aquest mobiliari al consistori. De fet, Rabella defensa que no tenia cap vincle de gestió, i que la seva relació es limitava a la propietat d'una part del capital. Quan va estar informat, va vendre les seves accions, segons una acta firmada el 4 de febrer per la notària Macarena Riquelme, dos dies abans de l'adjudicació prèvia. «Qui falla, la paga», va lamentar el primer tinent d'alcalde. No obstant això, al registre mercantil consta el 17 de febrer com el dia que Rabella és revocat com a administrador solidari de Render Zone Espais SL. Aquesta data és significativa perquè va ser després de l'adjudicació provisional de la compra del mobiliari per part del govern. A més, es tracta de dos dies abans de l'adjudicació definitiva, que va ser durant la junta de govern del 19 de febrer, que va presidir el mateix Rabella, per l'absència de l'alcaldessa. El primer tinent d'alcalde, però, dóna validesa a l'acta notarial i considera que ja feia quinze dies que no tenia relació amb la societat.

Malgrat tot, la portaveu de CiU a Castellbisbal, Conxi Llurba, va qualificar de «flagrant» aquesta irregularitat i va recordar que els càrrecs electes no poden fer contractes amb l'administració de la qual formen part. Els nacionalistes, que disposen de diversa documentació respecte a aquest tema, estan estudiant de quina manera portaran el cas als jutjats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona